|
Boğaz ağrısı ates |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | |
Slmbrn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ara 2022 Saat 13:34 |
Hocam merhaba 4 gündür 6 yaşındaki oğlum ateşli ve boğazında ciddi beyazlık ile brlkte ağrı var. Kan tahlili yaptırdım wbc 10 crp 12 mono% 16.5 çıktı. Doktor tonsilit dedi ama ben sizin maillerinizi okudum Enfeksiyoz Mononukleoz olduğunu düşünuyorum öğrenmek ve bilgi almak için soruyorum eğer streptokok A olsaydi WBC değeri yüksek olur muydu yoksa sadece bogaz kültürü ile mi tespiti yapılıyor? Kusma ishal ağız kokusu ve dilde tabaka da mevcut ancak wbc dusuk olduğundan antibiyotik gerek duymadm enfluvir veriyorum sadece. Tonsilit olup kalbe vurmasindan tedirginim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120592 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz; o cahil doktordan daha bilgilisiniz.
1- Evet, teshisiniz dogru. 1 hafta ates olacak.
Turkiye'de Tip Fakultelerinde, bu hastalik anlatilmaz, zira o anli sanli Prof. lar bile bu hastaligi bilmezler. 2- Evet, Streptokok olsa WBC degeri yuksek olurdu. 3- HER Tonsillit, kalbe vurmaz. Hicmi yazilarimi okumadiniz??? Sadece; o da hakikaten varsa, A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklarin, "KARDIYOJENIK TIP" olanlari; once, Akut Eklem Romatizmasi yapar, bu devre, 3-4 gun surer, bu devrede dahi tedavi edilmezlerse, aylar sonra Kalp kapakciklarinda hasar yaparlar. Tedavi dedigimiz de, Deposilin 6-3-3. Streptokok yeniden tesbit edilirse, ayda bir vurulmasidir. Bu yuzden de, bu "Kalp Romatizmasi" denilen hastalik daima, 12-15 yaslar arasinda sik olur. 6 yasinda OLMAZ! |
|
![]() |
|
Slmbrn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sağ olun hocam yazılarınızı hep okuyorum sayenizde bugüne kadar ilaçsız geldik ama doktorların verdiği vesvese gerçekten çok yorucu. Bir de merak ettiğim bir husus var diyelim gerçekten antibiyotik kullanılacak durumda o zaman bactrim kullanılıyor mu? Mesela bugün antibiyotik yazan doktora dedim evde bactrim var yazmayın hiç diye. O bir işe yaramaz idrar yolu enfeksiyonu için geçerli sdce dedi yazılarinizda kulak ve idrar yolu enfeksiyonu için onermissiniz başka kullanım alanı mevcut mu?
Birde doktora sordum wbc dusuk antibiyotik gerekmiyor bakteriyel değil dedim boğaz kültürü aldı 2 gün sonra sonucu cikicak ama siz bugün antibiyotik başlayın dedi yani o kdar mantıksız ki anlayamıyorum Düzenleyen Slmbrn - 28 Ara 2022 Saat 19:40 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120592 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bogaz Enfeksiyonlari'nda, Bactrim tercih etmem. Augmentin grubu ilaclari tercih ederim.
Turk doktorlari HER atesli hastaya antibiyotik yazabilmek icin her turlu saklabanligi yaparlar! Siz, benim yaziklarimi okuyun.
|
|
![]() |
|
Hocam dün test yapılmıştı EBV VCA IgM 0.2
EBV VCA IgG 0.1 ref aralığı (0.8-1.2) Bu durumda öpücük hastalığı değil mi demek oluyor bu sonuç ? Ama diğer tüm bulgular mono yüksek olması wbc düşük olması ve boğazda beyazlık durumu pozitif gibi görünüyor
Düzenleyen Slmbrn - 29 Ara 2022 Saat 15:34 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olabilir, ayni tabloyu, Coxsackie grubu viruslar da yapabiliyor.
Yapilacaklar AYNI!
|
|
![]() |
|
Hocam iyi seneler olsun öncelikle. Oğlum iki gündür iyiydi boğaz kültürü de temiz geldi ancak viral enfeksiyon olduğundan sanırım bugün şiddetli kulak ağrısı ile uyandı ibuprofen grubu iyi gelir demişsiniz yazılarda iki kez 4 saat arayla dolven vermeme rağmen ağrı asla azalmadı sürekli bağırarak ağlıyor. İki kez 4 damla İliadın damla damlattim ama herhangi bi azalma olmadı şimdi ateş başladı 39.4 civarı bactrim vermeyi düşünüyorum sabah. Ağrı için bir oneriniz var mı acilde iğne yaptırsam veya başka bir yolu ağrı kesici kulak damlası versem?
Güncelleme: hocam ağrı dinmedi acile gittik novalgin iğne ile birlikte dekort ampul yapilicakti ben kortizon istemediğimi belirtince dekortu cikarip avil ampul eklediler bu neyin nesidir?
Düzenleyen Slmbrn - 31 Ara 2022 Saat 22:05 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"neyin nesi mi?" Aptallik para ile mi? Illaki boyle "karisimlar" yapacaklar. Biri iyi gelmezse, oburu iyi gelir
hesabi. Iliadin'i anlattigim skilde damlatin. SAKIN kulaga bir sey damlatmayin! Hic mi makalelerimi okumadiniz? Yazarlar kismindaki kulak ile ilgili 2 makalemi okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|