Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş+öksürük muayene
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş+öksürük muayene

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
anneliktelası Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneliktelası Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş+öksürük muayene
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 16:06
 Merhaba Hocam,

6 yas oglum Anasınıfına gidiyor.

Tüm sınıfı bu sekilde oldugu icin ögretmenleri cocuklara Aile Hekimine muayene tavsiye etti.Götürdük.Doktor ,Salgın var RSV domuz gribi influenza tüm grip cesitleri kokteyl geziyor dedi.MOLCEF isminde bir antibiyotik yazmış Günde 1 icirilcekmiş.Ateş içi NOVALJİN  şurup yazmıs.Eczacıya reçeteye baktırdım ,sordum bronşit icin vermis dedi.Sınıfta cocukların yarısı elinde antibiyotikle eve dönmüş.Biz ilacları almadık.

2 gündür 39,7 ateş oluyor.Islak Öksürük eşlik ediyor.Calpol ile ancak 38,5 dereceye düşüyor.Ates yükseldigi gibi müdahale etmiyorum.Cocugu rahatsız ettigi noktada calpol veriyorum.Dün gece Pedifen verdim 6 saat ates yükselmedi.Uyudu dinlendi.Okul basından beri bu döngü devam ediyor.Öksürük zaten hic geçmedi.Bal limon +Pekmez limon + burna tuzlu su buharla devam ettik hep.Bukez hic terlemiyor viks dahi sürdüm.Yine cok cok az terledi.
Sizin yazılarınızla calpol dısında hicbir ilac kullanmadan bugune geldik.

Sorum şu olacak ,
 Molcef isimli ilac nedir.Doktor sınıfın yarısına yazmıs.Kullanmak gerekir mi 
 Kan tahlili yaptırsak mı antibiyotiklik durum varmı emin olsak mı
Ateş var +Agızda koku var +dili paslı mı tam emin olamadım resim yükledim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120214
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 19:00
Iyi ettiniz! Turkiye'nin salak doktorlari antibiyotiklerle Viruslari tedavi edeceklerini sanacak kadar cahillerdir.
Ates dusurmeyin! Ates olmazsa, hastalik ve atesli devre daha uzun surerler. 
Molcef; sefalosporin grubu cok kuvvetli ve her hastaliga verilmemesi gereken bir Antibiyotiktir. 
Turkiye'nin boyle salak doktorlari sayesinde, bu bir ilaca bile DIRENC gelisebilmektedir. 
Sakin bu salaklara uyup, antibiyotik vermeyin. 
Antibiyotik gerekmiyor. 
Grip geciriyor. Turk doktorlari, asla Grip teshis etmezler, ya Astim tedavisi verirler, yada boyle abuk-subuk
 antibiyotik verirler. 
Cok okumaniz lazim. Hem ilk sayfadaki Yazarlar kismindaki makalelerimi  okuyun, ondan sonra da sabit 
Forum yazilari okuyun. Bos zamanlarinizda da, bugunden geriye giderek; soru-cevaplari okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Oca 2023 Saat 19:04
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.