|
kendim için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Şub 2023 Saat 21:37 |
hocam 47 yaş, 47 kilo bayan... hocam ben 3-4 senede bir laranjit oluyorum ve akabinde sesim kısılıyor..10 gün sürüyor.. hiç ilaç kullanmadan kendi kendine geçiyor...bu sene Ağustos ayında aynı durumu yaşadım en son.. 10 gün sonra hemen hemen geçmişti ses kısıklığım....daha önceki ses kısıklıklarım da laranjit, boğaz ağrısı ile birlikde gelişen bir hadise oldu hep... hocam bugün 6 saat çok çok soğukda kaldım.. titredim...tam 6 saat sürdü... ve 6 saat maske ile dolaştım.... eve geldim. hiç bir şeyim yoktu... biraz dinlenip ısındıkdan 3 saat sonra , hiçbir rahatsızlığım olmamasına rağmen sesim kısılmaya başladı.... grip değilim, boğazım ağrımıyor... gayet normalim... ama sesim kısılıyor.... hocam bu neden böyle oldu bu kez.... daha önce boğazımdaki virüsler ses tellerime yerleşiyordu, sesimimn kısılmasında sebep oluyordu... şimdi hiç bir sebep yokken kısılması çok canamı sıktı...üstelik akşamları halk eğitime müzik derslerine gidiyorum, solfej yapıyorum.. fakat bugün gitmedim.. bu durumda solfej de yapamıyorum, ders de yapamıyorum... rapor aalmak çok sıkıntılı oluyor.. doktor verse de halk eğitim dersleri açsıından çok sıkıntı oluyor.... hocam virüs etkisi olmadan ses kısılması normal mi? ne yapabilirim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118859 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ses tellerinizi asiri yorarsaniz da ses kisikligi olur.
Tantum Verde Sprey kullanin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Şub 2023 Saat 19:32 |
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam yormadım hiç.. nerdeyse konuşmadım bile...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118859 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ses tellerinde, "polip" olabilir, bir KBB doktoru gorsun.,
|
|
![]() |
|
en son ağustosta sesim kısılmıştı...düzelmişti ama daha sonrasında sürekli sesimi yoruyordum, o sebeple 100 de 100 iyileşme olmamıştı.... o sebeple kasım ayında KBB gidip baktırmıştım.. polip çıkmadı... ama hafif kızarıklık var ses tellerinizde demişti... o zaman boğazım da ağrıyordu... boğaz ağrısı ses tellerimi etkilemişti..ama şimdi durum böyle değil hocam... şimdi sesimi yormuyorum hiç... boğazım da ağrımıyor ve grip de değilim... neden sesim kısılıyor :(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bilemem, ben (uzaktan) bir noktaya kadar yardimci olabilirim.
Baska bir KBB doktoruna gidin. Ilk goren doktor, sadece bogaziniza mi bakti, yoksa, eli ile dilinizi cekip, ses tellerinize bakti mi? Oyle, dil basacagi ile bakarak, ses tellerine bakilmaz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Şub 2023 Saat 19:35 |
|
![]() |
|
hocam dilimi bir gazlı bezle çekip kamera ile muayene etti... çok zor bir muayene malesef.... kamerayı aşağılara kadar indirdi ve bazı harfler söylememi istedi.. sonra ses tellerim için sadece biraz kızarmış demişti.... kasım ayında....
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ingiltere'de; KBB asistanligi yaptim, az bucuk bilirim. Evet oyle bakilir ve genellikle, "i" sesi cikarmaniz
istenir. Sozumu dinleyin, once Tantum Verde Sprey kullaninin, 3-5 gunde gecmezse, gidin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Şub 2023 Saat 00:21 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|