Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Nefes darlığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Nefes darlığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Nefes darlığı
    Gönderim Zamanı: 06 Mar 2023 Saat 14:48
Hocam iyi günler.Anasınıfına giden ve her ay hasta olan   6 yaşında  oğlum cumartesi hapşuruk ve burun akintısı oldu. Pazar günü öksürük eklendi.Buraya kadar herşey normaldi fakat pazar
  gecesi nefes sayısi 40 oldu. Bu sabahda 50 oldu ve karın bölgesi nefes alırken  cok hızlı oldu. Korktuk ve doktora götürdük. Biz kırşehirde oturuyoruz  ordaki doktorlar antibiyotik yazıyo diye Kayseriye götürdum. Orasi sirtini dinledi ve cigerlerinden ses geliyo diye film istedi. Röntgen temiz çıktıği halde bize acilde ventolin verdirdi. Evede yine ventolin ve macrol ve ates düşurucü yazdı. Tam olarak anlayamadim ama bronşit yada bronsolit dedi yalan olmasın hocam. Mutlaka kullanin diyor  alt solunum yolları tikanir dedi.
Şimdi siz kızacaksınız ama dayanamayip götürdük. Esim antibiyotiği vermeyelim ama havayi verelim diyor. Lütfen bir yol gosterin.nefes yine hızlanırsa diyor.

Düzenleyen Can Ege - 06 Mar 2023 Saat 17:02
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2023 Saat 14:56
https://www.hizliresim.com/bpqgk9b
Filmde bu hocam. Biliyorum antibiyotiği vermeyrcegimi ama havayi vereyimmi?Hocam o kadar yol geldik bide ozel hastane , yuğmurdan kaçarken doluya tutulduk. Dün bir arkadaşta  bizim duruma benzer bir soru sormus. Yeni okudum , acaba bizde bricanyl kullanabilirmiyiz?durumumuz benziyo bizdede ateş yok ama hala süren hızlı nefes alıp verme vecızırtı sesi geliyor. 2 saat önce hastanede ventolin vermıslerdi eve geldik yine nefes 40 uzerinde.halsiz yatiyo . Hocam burda 2 doktorada sordum 2 de verilenler dogru kullan diyorlar
Şimdiden çok tesekkür ederim.iyiki sizi tanimisim yoksa ssu an verdigi butun ilaclari sorgusuz süalsiz verecektim. 

Düzenleyen Can Ege - 06 Mar 2023 Saat 16:56
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118336
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2023 Saat 18:33
Maalesef, Turkiye'de, son 20 seneden beri (hukumet denetiminde) bu sahtekatlik egitimi yaygin olarak
 butun Tip Fakultelerinde ogretiliyor.
1- ASLA, Grip teshis edilmez ve hepsine (eskiden Astim derlerdi), astim ilaclari verilir. 
Butun bu soytariliklar, 2006 Kurban Bayrami'nda bu ilac firmasinin, 300 doktoru Karayiplere, 1 haftalik 
geziye goturmesi ile basladi. (Royal Caribbean firmasinin, "Navigator of The Seas" gemisi) Artik butun Prof. 
la bu sevde ile yanip-tutusuyorlar ve bi ilac firmasinin bir dedigini iki etmiyorlar. 
2-  Sizin cocugunuza, 6 sene boyunce hic Grip teshisi konudu mu?
3- Isin en kotusu, bir de bu soygun soytariligina, Rontgen laboratuvarlari da dahil oldular ve oksuren 
cocuga Akciger Rontgeni cekilmesi adet halini aldi! 
4- SAKIN oksuren cocuklara; Kortizonlu ilaclar(Prednol, Dekort, Flixotide, Nasonex), Astim ilaclari (Ventolin
ve benzerleri) veren doktorlardan uzak durun. 
Astim, esasinda cocuklarda nadiren gorulen bir hastaliktir.
Eger, son 20 seneden beri her oksurdugunde Astim teshisi almis ama, seneler sonra iyilesmis cocuklari
olanlar varsa, onlar bu muhtesen dolandiriciligin kurbanlaridir. 

SAKIN, antibiyotik vermeyin, Kortizonlu ilaclari ve o "hava" denilen soytari ilaclarini kullanmayin. 
Oncelikle, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin, ancak yukardaki tablo olusursa, Bricanyl kullanin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Mar 2023 Saat 18:35
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2023 Saat 18:49
Sizi 2 yıldir taniyorum o zamandan beri ne ates düsurdum ne oksuruk kestim hocam. Grip icin olanlari yapiyorum. Hocam tam olarak hangi durumda  bricanyl  vereyim ve doz olarak ne kadar? 23 kilo 125cm 6 yaş.Bu akşamda takip edip size bildiririm hocam. 
Sizi yine bu doktorların meningokok aşılarıni vurdurun  demesi sonucu araştırırken denk gelmiştim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2023 Saat 19:00
Bricanyl: Sikintili solunum olacak! 
Hirilti olmasi bir gerekce degildir. Sakin Bricanyl vermeyin.
Nefes alirken RAHAT ve kisa surede nefes alacak, nefes verirken SIKINTILI ve daha uzun surede nefes
verecek. Bu durum olursa kullanin.. Gunde;3x1 olcek ile baslanir, cocuk rahatladikca sayi azaltilarak kesilir.
Sakin Turk doktorlarinin hicbir tip kitabinda yazmayan, Akciger seslerine itibar etmeyin. 
- Ronkus duymak.
- Hisirti duymak.
- Kaba raller duymak.
- Hasin sesler duymak.
- Islak raller duymak gibi soytariliklarini ciddiye almayin. 

Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2023 Saat 19:43
Allah sizden razi olsun hocam.Çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2023 Saat 01:26
Hocam tekrardan sizi rahatsız ediyorum  kusura bakmayın.Hakkınızı helal edin. Şimdi uyurken dikkat ettimde biz nefes alırken zorlanıyoruz vermemizde hiçbir sıkıntı yok.  Nefesi derin nefes alır gibi alip (hıh) diye hizlica veriyo.nasıl desem  karin bolgesi dışardan bile hissediliyor inip kalkması Bu  durum  normalmi hocam?.Bu durum da yapmam gereken birşey varmı? Nefes alış verışimiz uykuda 26 kadar düstü.uyanikkende 38 lerde.Birde hocam baş ve boyun bölgesi çok fazla terliyo.
 Saat 17 00 da uyurken solunum sayisi 21 dustu uyanikkende 25_30 arası

Düzenleyen Can Ege - 07 Mar 2023 Saat 17:13
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2023 Saat 18:01
Bu sekilde devam edin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.