|
Strep A Tesi Pozitif |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mayalisa ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 63 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Mar 2023 Saat 20:49 |
Strep A Testi Pozitif Hocam merhabalar, 6,5 yasindaki kizim gecen Persembe gunu bogaz agrisiyla uyandi
ve ates vs yoktu. Sadece bogaz agrisi vardi. Okulda kesinlesmis Kizil vakalari
oldugu icin hemen Strep A testi yapildi. Sonuc pozitif cikti. (test kiti
seklindeydi) Sonrasinda 10 gunluk Penisilin antibiyotik tedavisi baslandi; igne
vs verilmedi. Verilen antibiyotik Phenoxymethyl-penicilllin (250mg/5ml). Londra’dayiz ve burada Strep A konusunda bir endise var
biliyorsunuz. Sizin yazilarinizi okudum ve 1 olcek antibiyotik ile bile Strep A
bakterisinin yokoldugunu soyluyorsunuz, ancak akabinde koruyucu tedavi(igne
demissiniz) yada en az 20 gun antibiyotik tedavisi onermissiniz. Asagida
yazinizi kopyaladim. “Ancak, antibiyotik tedavisi hemen kesilmez.
Sebebi, bazı ABHS bakterilerinin “kalp romatizması” ve nefrite sebep
olabilmeleridir. En güzeli, eğer Strep-A testi pozitif çıkmış ise,
Deposilin6-3-3 iğnesinden 1 tane yaptırmaktır. Bu iğne hemen etkisini gösterir
ve 1 ay boyunca koruyuculuğunu sürdürür. Simdi bu durumda bizim tedavimiz sadece 10 gun antibiyotik.
Burada antibiyotik cok cok zor verilen bir ilac. Ne oneririsiniz Hocam ? Kalp romatizmasi ve
nefrite sebep olabilir endisesi tasiyoruz 10 gunluk tedavi yetersiz midir ? Ilave olarak Hocam; antibiyotik verirken sorun yasiyorum
tadindan dolayi? Icecek ile karistirabilir miyim ? Tesekkur ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118726 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Testlerde hata olabiliyor!!
Eger hakikaten Strep-A varsa: Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi olaur ve dil pembe olarak gorulmez. Bazen bu bulgulara; Bulanti/kusma da ilave olur. Bu yukaraki 3 bulgudan biri dahi yoksa, sakin inanmayin. Ayrica, 2ay once cikip, hemen sabun kopugu gibi sonen, bu "Streptokok " sacmaligina da sakin kanmayin, Streptococcus Pnoumonia ile, "A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokok'u" karistirdilar, simdi sus-pus oldular. |
|
![]() |
|
Sağlıklı nesil .. ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mar 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sağlıklı nesil ..
Bizede 10 günlük antibiyotik tedavisi verdi yetersizmi acaba ? Malum iğneyi alamıyoruz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118726 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Oncelikle sorun: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi varmi olmali!! Bunlarin teki bile yoksa,
zaten Strep-A degildir. Turk vatandasi olmak kolay degil, boyle supruntu doktorlarla ugrasmak zorundasiniz. Deposilin6-3-3 alamiyorsaniz, PenOs surup, (hic olmazsa) 20gun, gunde:2x1 olcek verin, yeterli olur. |
|
![]() |
|
Sağlıklı nesil .. ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mar 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sağlıklı nesil ..
sadece doktorlarla uğraşassak darbe olur vatandaş atlar deprem olur vatandaş atlar derbeder bı milletiz malesef Allah yardım etsin eğitim sağlık adalet hicbi konuda güvenim kalmadi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|