|
Antibiyotige bagli ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esraa35 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Mar 2023 Saat 23:20 |
Hocam merhaba 8 yasinda kizimi 3 gun once cok yuksek ates ve bademciklerinde iltihap sebebiyle doktora goturdum.Dilinde pas ve agzinda kotu koku da vardi.Kan sayiminda Wbc 19 oldugu icin doktorun verdigi augmentini kullanmaya basladik.(Streptekok korkusuyla deposilin yaptirmak istedigimi soyledim ama ne mumkun,doktor beyi ikna edemedim.Bunun da yeterli olacagini soyledi)Mecburen augmentine basladim Bugun 4.dozunu verdim,gun icinde 3 kez mukuslu yumusak diski yapti.Sanirim antibiyotige bagli.Devami gelirse artarsa birakmali miyim?ne yapmaliyim,tekrar doktora gitsem onun yerine macrol yazacak eminim.Size sormadan hareket etmek istemedim
Düzenleyen esraa35 - 02 Mar 2023 Saat 23:21 |
|
Esraaa
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakin senelerdir anlatiyorum.. Yuzbin kere yazdim, Turk doktorlara inanmayin.
Antibiyotik gereken durumda: Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi olur. Bunlardan biri dahi yoksa, Antibiyotik gerekmez, hele Strep-A ihtimali sifirdir. Augmentin'i kesin, hicbir ilac vermeyin.
|
|
![]() |
|
esraa35 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ates,bademciklerde iltihap agzinda kotu koku vardi.Wbc de yuksek gelince(19)mecburen antibiyotige basladim.Ama bugun 4.gun olmasina ragmen atesi,halsizligi bogazindaki acima ve istahsizligi devam ediyor.Bi yerlerde bi yanlislik var farkindayim.Bakteriyel olsaydi 6 doz antibiyotige cevap verirdi evet ama wbc 19? Devlet hastanesinde yapildi kan sayimi.Hic ates dusurmedim,cogu kez ustunu ortup terlettim.Ama hala atesi cikmaya devam ediyor.Dediginiz gibi yapip antibiyotigi birakiyorum hocam.Zira streptekok olsaydi ates devam ediyor olmazdi.Cok tesekkur ederim hocam
|
|
Esraaa
|
|
![]() |
|
gimmeluck ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ara 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gimmeluck
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba , sonrasında nasıl oldunız acaba?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|