|
Ateş Kulak Ağrısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mrvbyks ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Nis 2023 Saat 17:58 |
Kadir hocam merhaba. Kızım 4.5 yaşında 15.5 kilo 101 cm. Bu yıl kreşe başladı. Bu zamana kadar sizin yazılarınızla antibiyotiksiz ateş düşürmeden bir çocuk büyüttüm. Son 2 haftadır kulağım ağrıyor şikayeti başladı. Geçen hafta illiadin damlattım burna ve sabaha ağrı yoktu ama akıntı vardı ve 2 kez daha olup bitti. 3 gün devam ettim. Aradan 5 gün geçti geçmedi şimdi de diğer kulağını gösterdi illiadin damlattım ve sabaha çok çok az bir akıntı oldu ama bu kez ateşte eklendi. 38.4 civarına çıkıyor. Doktora ısrar etmeme rağmen bactrim yazdıramadım. Bactrim idrar yolu enfeksiyonu içinmiş de bunda işe yaramazmış. Kulağının içi kızarıkmış. Zimaks yazdı ama almadım kullanmadım. Burnu hafif tıkalı ve balgamlı öksürüğü var. (Zaten okula başladığından beri bu öksürük çok nadir kesildi. Hep öksürüyordu.) Akıntı ve kulak ağrısı yok ama ateş var. Bactrim bu durumda şart mı? Onun yerine zimaks kullanayım mı? Başka ne yapmamı önerirsiniz? Birde son zamanlarda artan gece kafa terlemesi var. Dvit baktırayım mı başka ne sebepten olabilir? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Turk Cocuk doktorlarini sakin ciddiye almayin, hicbir sey bilmezler.
2- Sakin Turk doktor akli ile antibiyotik kullanmayin. 3- Bactrim; Orta Kulak bosluguna gecebilen TEK antibiyotiktir!! Zimaks'i sakin kullanmayin. Ayrica, Bactrim; Immunomodulator yani bagisikligi uyaran bir ilacdir. Bunlari Turk doktorlari bilemezler. 4- Eger; 1 yasindan sonra, her sene en az 1 ampul Dvit3 icirmiyorsaniz, kesin dusuktur, hic masrafa girip tahlillerle ugrasmayin, hemen 1 ampul icirin ve her sene vermeye devam edin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Nis 2023 Saat 02:15 |
|
![]() |
|
mrvbyks ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben şu an Bactrim bulamıyorum hocam ne yapayım? Kulakta ağrı da yok akıntı da. Sadece ateş ve öksürük var.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bactrim gerekmiyor.
|
|
![]() |
|
Hocam ateşi birgün düşüp birgün çıkıyor hala 5 gün oldu. Dün karın ağrısı da eklendi. Lavman yapıldı kabızdı. Ona rağmen devam ediyor karın ağrısı. Ne yapalım bu durumda?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilac vermeyin!! Veren doktordan da UZAK durun.
Gunde en az 600ml sut/sutlu (tam yagli) gida aldigindan emin olun. Her sene en az 1 ampul Dvit3 icirin. Sakin Turk doktor akli ile; sabzelerle Otlarla cocuk beslemeyin!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Nis 2023 Saat 18:14 |
|
![]() |
|
O kadar çok süt içiyor ki hocam zaten. Günlük beslenmesi süt ve yumurtadan ibaret desem yeri.
Karın ağrısı eklenmesiyle birlikte domuz gribi diyebilir miyiz? Ateş 37 civarında seyrediyor hep. En yüksek 38.8 oldu. Oda ateş düşürücüyle indi. O ara çok ağrısı olunca vermek durumunda kaldım. Tekrar o seviyelere çıkmadı. 37.0-37.8 arası gidip geliyor.
Düzenleyen mrvbyks - 10 Nis 2023 Saat 21:07 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Domuz Gribi'nde, Grip arazlari yaninda, kusma/ishal de olur.
Sakin ilac kullanmayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|