|
Amiloid |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
GulsevenYaman ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nis 2023 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı GulsevenYaman
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 14:16 |
selam hocam öncelikle saygılar. Sizın anlattığınız bütün hataları yapmış çok pişman bir anne olarak yazıyorum.kızım 8 yaşında dogdugundan berı çok hasta olan bir çocuk son 2 yıldır tıpkı sızın anlattıgınız gıbı hastalıkları çok arttı. 2 yıl once genız etı amelıyatı oldu şikayetler hiç bıtmedı aksıne dahada arttı ocak ayından berı tekrar eden bogaz enfeksıyonu var 6 şubatta 5 gunluk fakultede damardan antıbyotıkle tedavı gorduk. ben hastaneden çıkarken gastroloji alerji ve ümınolojı randevusu almıştım. ayın 18de gıttık randevulara bu arada yine bır bogaz kızarıklıgı ve ateş durumu vardı kan tahlılı yapıldı size sonuçları atıcam yorumlarsanız sevınırım sızı çok geç kesfettım gerıye dogru yazılarınızı okumaya basladım bir yol gosterın nolur pfp teşisi kondu zaten efm içinde yıne kan verdık sonuç 3 ay sonra dedıler amiloid degerı cok yuksek korkmalı mıyım baska bır hastalık olabılırmı kalp böbrek gıbi nolur cevap yazın. bundan sonra sizın yolunuza devam bu gune kadar ilaçlar ile perişan olmuş bir evlat ve psikoloji kalmamış bir anne olarak yazıyorum ..amiliod değer yukseklıgıne goollda baktım dahada korktum amilodoz dıyo bu böyle bır ihtımal varmı hocam cocugumun tenı beyazlıyor hasta oldugund bununla alakalımıdır çok uzun oldu hakkınızı helal edin. Referans Aralıgı Deger Demir 16-128 14 mg/dl Albumin(serum) 38-47 49 g/l Total lg E 0-52 187 klU/L Serum Amiloid A 0-6.799 534,00 mg/L CRP 0-5 76,0 mg/L Üre 19,2 - 47-3 16,0 mg/dL Kan Üre Azotu (BUN) 9-22,1 7,5 mg/dL Kreatinin 0.52-0.69 0.41 mg/dL Fibrinojen 1,8-3,5 3,90 g/L Tam Kan Sayımı NEU 1,47-6,28 12,490 10*9/L NEU% 29,6- 69,9 80,52 % EOS% 0,7- 9,1 0 ,46% LENF% 23,7- 59 10,39% MONO 0,2-0,75 1,252 10*9/L BASO 0,01-0,04 0,087 10*9 / L BASO% 0 ,1-0,5 0,56 % RDW 12,6-15,4 12,4% WBC 4,17-10,17 15,52 10*9/L |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Amiloid, 60-70 yaslarin hastaligidir. Ailevi Amiloid bile; 30 yasindan sonra gorulebilir. UNUTUN!!
2- O "Amyloid degerine" baska OZEL bir laboratuvarda baktirip, bana yazin. 3- "Dogdugundan beri", yapilan hatalar yuzunden, amyloid yukselmesi olabilir, ama bunlar icin ONCE, Amiloid seviyesinden emin olmam gerekir, onun sonucuna gore konusuruz. Mutlak hastane DISI, OZEL bir laboratuvarda tekrar baktirip, bana yazin.
|
|
![]() |
|
Edilasek ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 169 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın hocam 2022 yılında 3 yaşındaki kızımında bu amiloid aa serum değeri 114 de yükselmişti bizi ramotoloji bölümüne yönlendirdiler ve oradaki dr enfeksiyon durumlarında bu değer yükselebilir önemli değil demişti üzerinde bile durmadı ve gen testi istedi orada fmf olarak sadece taşıyıcı çıktı kızım 2 hafta sonra tekrar testi tekrarlattığımda değer normal değerlere geri gelmişti tekrar konu başlığı olmadan size buradan sormak istedim.bu değer böyle bir durum yaratır mı yani bir kere yükseldiğinde tekrar inen bir değer mi sonrası için sıkıntı çıkarır mı? Yoksa başka bir hastalığın habercisi mi testi tekrar yaptırmalımıyım ? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bosverin, ugrasmayin bunlarla!!!
|
|
![]() |
|
GulsevenYaman ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nis 2023 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı GulsevenYaman
Tekrar merhabalar değerli hocam.
istemiş olduğunuz tahlili malesef yaptıramadım bayram sonu eşim deprem bölgesıne goreve gıtti ve bulunduğum şehırde özel labaratuvar yok cuma gunu fakultede tekrardan kan tahlili yaptırdık ve amiloid degerı normale donmüştu bu durumda pfp yaya efm deyemeyız dedı doktor gen tahlilini beklememiz gerekirmiş o da hazıran ortası çıkacak
bız şu anda reflü için sabahları(panto 20 mg ) mıde koruyucu ve (ferro sanol B) adında bir demir surubu kullanıyoruz bırde akşamları uzun zamandır 1 aydır dalman burun spreyı var kızımın genel durumu iyi cok şukur 8 yasında ne önerırsınız bıze sızın cevabınız benım içn çok onemli yaptığım yanlışlardan dönmek istıyorum artık Bırde hocam tahlillerde baso baso% degerı yüksek bunlar bir önem arz edıyormu cevap verirsenız çok teşekkur ederim. Saygılar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bosverin, ugrasmayin bunlarla!!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı GulsevenYaman
Çok teşrkkür ederım vakıt ayırıp cevap verdiğinız için.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|