|
Doğum sonrası romatizma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Edilasek ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 169 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nis 2023 Saat 16:38 |
![]() Hocam merhaba konulara baktım ve bu konu ile alakalı çok fazla başlık olmadığından belki başkaları içinde yardım olur diye size danışmak istedim. 2020 şubat ayında yaptığım doğum sonrası kollarımda bacaklarımda ellerimde hareket ettiremediğim ağrılar oldu tutulmalar yaşadım kontrole gittiğimde bana sjögren sendromu takiben romateid artrit teşhisi koydular doktorlardan biri plaquenil ve kortizon kullandırdı yan etki gördüğüm için ilacı başka bir doktor bıraktırdı gittiği yere kadar gitsin ilaçlar çok ağır dedi.ağrılarım ve tutulmalarım var bazen dayanılmaz oluyor ben de ne yapavağımı şaşırdım alanınız değil evet ama düşünceleriniz benim için çok önemli yardımcı olursanız çok mutlu olurum.ben ne yapmalıyım bu teşhis doğru mu ? Önereceğiniz bir doktor olursada onada gitmek isterim.Tahlil sonuçlarını resim olarak attım umarım hatalı değildir Saygılarımla Düzenleyen Edilasek - 18 Nis 2023 Saat 16:39 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118908 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sjogren Sendromu ile HIC ama HIC alaksi YOK!! Yuh yani!
Once; uzun zamandan beri "Poliartrit" seklinde eklem sikayetleriniz olacak. Goz, burun, agiz ve vaginada KURULUK olacak. Kulak altindaki "Parotis" tukruk bezlerinizde anormal buyumeler olacak, ondan sonra Sjogren Sendromu denilebilir. Romatoid artrit: Kucuk (parmak) eklemlerini tutar. ASLA dirsek, diz gibi buyuk eklemleri tutmaz. Parmak eklemlerinde sekil bozukluklari olur. Sikayetler devamli, hergun olur. Oyle arada bir olmaz. Iyi bir Dahiliye doktoru bulun. |
|
![]() |
|
Edilasek ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 169 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba
Sizin yönlendirmeniz üstüne (iyi bir doktor bul) 3 tane doktora gittim en son gittiğim cerrahpaşadan bir romatoloji doktoru anticcp testide pozitif çıkınca romateid artrit teşhisi koydu.methotrexad ebave 2.5' luk ilaca dün başladım.haftada 1 gün sabah 3 akşam 3 şeklinde folik asit desteği ile 6 ay kullanmam söylendi.hocam bu ilaçla hangi tür ağrı kesicileri kullanabilirim? Ağrım çok oluyor. Eczacı bu ilacı kullanırken her ağrı kesiciyi kullanamazsım diye beni uyarmıştı. Teşekkürler.
Düzenleyen Edilasek - 14 Ağu 2023 Saat 05:38 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118908 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aspirin ve Ibuprofen grubu haric her turlu agri kesiciyi (Parasetamol, Novalgin vs) kullanabilirsiniz.
Birde alkol alinmaz.
|
|
![]() |
|
Diclaron ve muskoril iklisi kullanılan grupta mı hocam teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kullanabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
Sevgili hocam belki biliyorsunuzdur diye size sormak istedim (çünkü en doğru bilgi sizde)dünyada şu an bu iltihaplı romatizma için yeni bir tedavi var mı yoksa onlarda bizim gibi bu ağır ilacı mı kullanıyorlar?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Benim bildiğim kadar ile bunlar kullanılıyor. Belki deneysel olarak kullanılanlar vardır ama benim branşım
olmayan konuları takip etmiyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|