Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitamini
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vitamini

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
murat193 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı murat193 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitamini
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2023 Saat 23:57
Hocam merhaba, bugün eczaneden D vitamini ampul aldım. Eşim, oğlum ve ben birer ampul içecegiz. İlk kez dikkatimi çekti, kutunun üzerinde kas içine uygulanır yazıyor. Yanlış mı aldım, ağızdan alınan ayrı mi yoksa farketmez mi. Daha önce direkt kullanıyorduk, yazı hiç dikkatimi çekmemiş, emin olmak istedim teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119082
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2023 Saat 08:51
Yok! Namussuz doktorların, sirf hastalar doktorlara gitsin diye kasten " ağızdan alınır" ibaresini kendileri gibi 
olan Sağlık bakanlığına baskı ile kaldırttılar! 
Damlasını ağızdan veriyorlarmı??? Veriyorlar! Bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu! 
Bunlar o kadar APTAL doktor ve bakanlık yetkilisi ki, bunu dahi akıl edemiyorlar. Maksat tamamen halkı
dolandırabilmek! İğne olunca ailecek  en azından "Aile hekimliğine" gideceksiniz, iş çıkacak! 
Rahatlıkla içebilirsiniz. İsterseniz, bir parça ekmek üzerine damlatıp yiyin. 
Başka bir salaklıkları da:
 Ampul içenlere de, "-Çok zararlı, böbreklerini mahvedersiniz." derler. 40 seneden beri kullanıyorum, 
1 kişide bile böbrek harabiyeti görmedim. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Eki 2023 Saat 02:12
Yukarı Dön
murat193 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı murat193 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2023 Saat 23:08
Hocam merhaba, birer ampul geçen ay kullanmıştık. Eşim ve ben bu ay da bir ampul içmeyi düşünüyoruz. Herhangi bir ölçüm yaptırmadan bu şekilde her sene iki ampul içsek yeterli midir yoksa ölçüm yaptırıp bakmak daha mı iyi olur. Bir de 8 yaşındaki oğlumuza senelik bir ampul yeterli midir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119082
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2023 Saat 02:15
Her sahista D vitamini metabolizmasi, ayni miktarlarda D vitamini alsalar bile farklidir. 
Bu sebeple, 1 ay ara ile 2 ampul aldi iseniz, 3 ay sonra D vitamini olcumu yaptirip bana yazin. Ancak, ona
 bakarak  bir fikir edinilir. 
8 yasindakine, her sene 1 ampul hicbir olcum yapmadan verebilirsiniz. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.