Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Döküntü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Döküntü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
marias Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı marias Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Döküntü
    Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2023 Saat 23:43
Kadir bey merhaba, nasilsiniz?

Yine yardiminiza ihtiyacim var. Kizim 5 yasinda, 114 cm, 18 kilo. 10 gun once ailece grip olduk, arazlar; oksuruk-balgam-koyu burun ve geniz akintisi. Bunlara ek olarak, 3 gun once kizimin atesi cikmaya basladi. Mudahale etmiyoruz, keyfi ve enerjisi yerinde, sadece istahi kapandi. 37.5/38.5 araliginda seyrediyor atesi. Kaka gunde 1 kez yapiyor ama bir kac gundur hafif sulu ishal gibi ve gurultulu. Bugun de dokuntuler basladi hocam, govde, karin alti, sirt, ayak ve damaklarinda kizarikliklar var. Bademcik tek tarafli sis ve uzerinde beyaz nokta mevcut. Dokuntu tablonuzu ve gecmis mesajlarinizi inceledim ancak ilk defa dokuntu yasadigimiz icin sanirim dogru teshis edemiyorum.

Ozetle; 10 gun once baslayan oksuruk,balgam,geniz/burun akintisina, 3 gun once ates ve bugun de dokuntu eklendi. Antibiyotik veya tetkik gerekli midir hocam? Vaktinizi ayirdiginiz icin minnettarim.

Düzenleyen marias - 16 Eyl 2023 Saat 00:47
Yukarı Dön
marias Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı marias Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2023 Saat 23:53
https://www.hizliresim.com/73oza0m

Düzenleyen marias - 15 Eyl 2023 Saat 23:54
Yukarı Dön
marias Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı marias Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2023 Saat 23:55
Yukarı Dön
marias Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı marias Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2023 Saat 23:59
Yukarı Dön
marias Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı marias Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2023 Saat 00:01
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2023 Saat 09:46
Enfeksiyöz Mononükleoz veya El,Ayak ve Ağız hastalığı olabilir.
Kan Sayımı ile ayırd edilebilir. MON%'si yüksek çıkarsa, Enfeksiyöz Mononükleoz'dur.
Düşük çıkarsa; El,Ayak ve Ağız Hastalığıdır.
İkiside viral olup, bir tedavileri yoktur.
Antibiyotik:Gerekmiyor.
Yukarı Dön
marias Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı marias Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2023 Saat 21:12
Kadir bey merhaba, konunun devami olarak yaziyorum.
5 yasindaki kizimda, balgamli oksuruk-burun akintisi, 3 gun suren 37.5/38.5 arasinda seyreden ates ve 4. gun sirt,karin,el ve ayaklarda, cok yogun olmayan ve ertesi gunden itibaren gecmeye baslayan dokuntu sureci olmustu. Ates dusurucu dahil hic ilac kullanmadik. Enerjisi, keyfi yerindeydi. Agizda koku ve pas hic olmadi. 
Balgamli oksuruk ve burun akintisi devam ediyor. 2 gun once de sag el bas parmak ve ayak parmak uclarinda soyulma basladi. Kizim ilk defa dokuntulu hastalik gecirdigi icin tecrubesiziz. Gecmis cevaplarinizi okudum, koku/pas olmadigi icin streptokok degil sanirim. E.M ya da el-ayak-agiz hastaligi bu soyulmalara sebep olabilir mi?
Yardimlariniz icin tesekkur ederim, sevgiler.

Detay atlamamak adina guncelliyorum hocam. Yukaridaki arazlara ek olarak; sol bademcikte sislik-beyazlikla beraber boynun sol tarafindaki lenf bezi de sisti. 

Temmuz ayinda, kan alirken kizimin canini cok yaktilar. Zaruri olmadikca, cocuga ayni travmayi yasatmak istemiyorum. Gecmis yazilariniza gore E.M oldugunu dusundum ama dokuntu ve parmak soyulmasi kafami karistirdi 

Düzenleyen marias - 23 Eyl 2023 Saat 23:11
Yukarı Dön
marias Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı marias Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2023 Saat 21:17
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.