|
Astim |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
berlev ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Eki 2023 Saat 12:03 |
Değerli hocam,
6 aydır nefes açlığı ve bazen de nefessiz kalarak uykudan uyanma problemlerim var. Demir düşüklüğü vardı, su an 90'a yakın ama nefes darlığı bundan sebep değilmiş çünkü hala devam ediyor hatta grip olduğumda katlanılmaz oluyor. Kardiyoloji gördü, sorun olmadığı için göğüs hastalıklarına yonlendirdi. Ciğerler röntgende temiz çıktı, kan crp dahi 2, tamamen normal çıktı elhamdülillah. Bende daha evvel de nefes darlığı yüzünden astım teşhisi konmuştu ama ben ilaç kullanmadım, gençtim. Şimdi de bana kortizonlu sprey ve balgam söktürücü verdiler. Fakat ben bir de size sormak istedim. Ne kullanmalı yahut kime gorunmeliyim. (Tahliller ve tetkikler normal çıktığı için sizi yormamak adına paylasmadim) Sürekli derin nefes ihtiyacı yüzünden rahatsız oluyorum. Bana yardımcı olmanızı içtenlikle rica ederim. Saygilarimla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tarifinizin, astim ile bir ilgisi yok.
Aksamlari, 1 tablet Atarax alin.
|
|
![]() |
|
berlev ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam
Kesinlikle haklisinizdir, size muhalefet olmak için söylemiyorum. Fakat bazı sabahlar ilk kalktigimda kısa süreli de olsa sağ ciğerimde ötme oluyor. Verilen balgam sokturucuyu kullandım ve zaten bitmeyen bir geniz akıntısı vardı bende, inanılmaz ifrazat çıkıyor. Muhakkak stresliyimdir ama bazen nefessizlikten uyku uyuyamıyorum, bazen de nefes açlığı ve düşük nabizla uyanıyorum. Bana Desmont vermislerdi, sanki o 4 gün içtiğimde iyi idim. Ama sonra bir gün üzüldüm o gün yine darlık başladı. Astım + Stres diyemez miyiz hocam? Çünkü garip geniz akintilari, ciğer otmeleri ve nefes acligi ile uyanmalar var. Allah c.c. razı olsun.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Stres; Astim'i tetikleyebilir. Kafa sakin olursa, astim da olmaz. Bunun icin Hadi Bricanyl kullanabilirsiniz
diyelimde, Kortizonlu spreylere gerek yok.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah razı olsun hocam, 1 hafta süreyle günde 2 demişler ama siz nasıl reçete etmek isterdiniz, o şekilde kullanayım gerektiğinde.
Saygilarimla |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gunde 2 defa ile baslayin, duruma gore azaltir veya cogaltirsiniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|