Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kaza
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kaza

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayten1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 241
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayten1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaza
    Gönderim Zamanı: 22 Eki 2023 Saat 21:36
Hocam 5 yas bu gün saç tıraşı olurken makas çok az kesmiş kulağının üstünü banyo yaptırırken gördüm enfeksiyon falan kapma riski olurmu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118525
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2023 Saat 22:25
Batticon surun. 
Yukarı Dön
Ayten1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 241
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayten1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2023 Saat 17:34
Hocam ben bugün işte tam bu olayı anlatırken arkadaş da dün 7 yaşındaki kızının eski bir az da paslı bir makasla kağıt keserken çok az elini kesmiş ben de eski mesajlarınıza baktım çocukluk aşıları tamsa makas pasli olsa bile tetanoz aşısına gerek yoktur dedim doğru bilgi vermişim değilmi Hocam .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118525
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2023 Saat 19:20
Evet, ayrica hic Tetanos asisi olmayanda bile "pas" ile Tetanos olmaz. Bu tamamen eski Turk doktorlarinin
salakca bir uydurmasidir. Tetanoz, Tetanos sporlarinin gubreli topraktan yara ICINE girmesi ile olur.
Hava alabilen acik ve yuzeysel yaralardan Tetanos da olunmaz.. Tetanos sporlarinin doku ICINE yani hava 
ile temas etmeyecek sartlarda olmasi gerekir. Tetanos bakterisi, oksijenli ortamda yasayamaz. 
Turk doktorlarinin mikrobiyoloji bilgileri YOKTUR! Halkin nereden olacak? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eki 2023 Saat 19:23
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.