Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Calpol, Dolven,Pedifen
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Calpol, Dolven,Pedifen

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Calpol, Dolven,Pedifen
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2024 Saat 05:39
Hocam merhaba, internette çok sayıda yerde, calpol, dolven ve pedifen ilaçlarının yasaklandığı haberleri var. Yurt dışında asla kullanılmıyormuş. Ne dersiniz?
Hatta bu sitede de Augmentin için de toplatılıyor diye yazı var. 6 yaş 28 kg. Ağrısı olunca Calpol, antibiyotik gerek ise hep Augmentin 400/70 ml kullanırdık hocam(1 ölçek). Şimdi ne yapalım?

Düzenleyen Adeniz - 10 Mar 2024 Saat 08:20
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2024 Saat 19:40
Augmentin, zararsiz!! Ust dozu bile YOK! Sisenin tamamini icseniz, bir zarar olmaz! 
Ates dusuruculeri ben zaten 40 yildan beri anlatiyorum!!! Ates vucudun savunma mekanizmasidir! 
Turkiye'deki okuzler daha yeni mi ogrenmisler!! Hayret! Ben daha 50 sene ogrenemezler diye tahmin
 ediyordum!! 
Dikkat!!! Dolven ve Pedifen AYNI ilaclardir!!
 Sakin Turk doktor akli ile bunlari beraber (sozum ona donusumlu) kullanmayin. Hatta hic kullanmayin.
Parasetamol cok masum bir ilac degil!! Turk doktorlarinin Parasetamol dozlarindan haberleri bile YOKTUR!! 
Hatta bir aralar; her ucu de, Parasetamol olan; Aferin, Peditus ve Calpol'u bir arada verip, pek cok cocukta
 karaciger yetmezligine hatta olumlere sebep oldular! 
O kadar cocuk bu sebeple vefat etti, Tip Fakultelerinin ve Saglik bakanliginin killari bile kimildamadi! 
Turk milleti kimelerin eline kaldi siz anlayin! 

Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2024 Saat 23:36
Hocam bizim 2 gündür aşırı derecede bitkin bırakan ve 40’ı geçen ateşimiz var. İlk gün dert etmedim ama artık aşırı derecede yanıyordu. Bitmişti resmen. Özel hastaneye götürdük. O kadar anlattım tahlil bile yapmadı. Hemen serum verdi. Serum içine decort, avil, antibiyotik bir şey daha koydurmuş. Ben şok oldum. Hemşire 2 yaşındaki oğluma da dozları farklı ama yapıyorum aynısını deyince bilemedim. Ateşi düştü. Ama ben keşke gitmeseydim. Hocam gitmeyince de çocuk tükenmişti. Bu serum ve içindeki ilaçlar aşırı uyku terleme yaptı. Reçeteye bir sürü ilaç yazdı. Almadım. Ama decort, avil, antibiyotik nedir hocam?? Hatta sadece burnu akıyordu. Öksürük bile yok.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2024 Saat 04:28
Tipik Turk doktor sahtekarligi! Dunyanin en assagilik doktor davranisi; Turk doktorlarinin yaptigi gibi, HER
atesli  hastaya, Serum icinde KORTIZON vermektir! Kortizon etkisi sonucu olusan; "Sahte iylik hali" ile 
milleti dolandirirlar! Uyguladiklari tedavi ile hicbir hastalik tedavi edilemez!! 
Ne diye gidersiniz ki!!! 
Dekort:Kortizon.
Avil: Allerji ilaci (Turk doktorlar icin, olmazsa olmaz Ilac!! Asla Grip teshis etmezler, hepsine Allerji imis
gibi  muamele yaparlar!)
Antibiyotik: Viral de olsa HER atesli hastaya yazilir.. Tipik Turk doktor salakligidir! 
Turk doktorlari,  ASLA bakteri/virus ayrimini yapamazlar! 

Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2024 Saat 04:33
Hocam gitmemek için 2 gün direndim iyi de biliyorum. Ama çocuğumu öyle çook rahatsız görünce 2 gündür 40’ı geçiyordu. Ben sizden öğrendiklerim ile sabrettim. Calpol ve pedifen verince 1,5 saat düşüyor. Yine yükseliyordu. Saatlerce doz araları tutmayınca 40 ateş ile bekledim. Etraftakiler de her şeyin en iyisini sen biliyorsun çocuğuna acımıyor musun deyince, korkutunca bilinçli insanlar çıkıntı gibi kaldık bu ülkede hocam. Ömrünüz bereketli olsun.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2024 Saat 04:41
Sakin etrafinizdaki bu gibi zerzevatlara kanmayin. O zavallilar bu doktorlarin elinde rezil edilip de "Dogru
 yaptiklarini" zanneden zavallilardir!
Daha yedikleri kazigin farkinda bile degillerdir.
Ben; "Sahtekarligin 3 Safhasini" anlatana kadar, millet yapilanlarin dogru oldugunu zannediyorlardi! 
  "NE ilgili doktorlarimiz var!" diyerek, onlara toz kondurmuyorlardi!

Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2024 Saat 13:36
Hocam merhaba size yazmıştım 6 yaş 27 kg kızım. 2 gün 40 dereceyi aşan ateş ile savaştık ama çok bitirince çocuğu Pazar akşamı acilde serum taktırdık. İçine decort, avil, ateş düşürücü ve antibiyotik koyulmuş. Pazartesi yani dün iyi idi ateş düşmüştü. Bugün yine başladı ateş ve öksürük var. Antibiyotik de kullanıyoruz. Ne yapalım hocam viral mi o zaman bu? Augmentin 400 günde 2 defa 1.25 ölçek veriyorum. Enfluvir de yazmışlardı almadım. Ne yapmam gerekiyor hocam artık korkuyoruz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2024 Saat 20:21
Tabii ki VIRAL!! O sarlatanlarin uyguladigi kortizon yuzunden hastalik suresi biraz daha uzayacak!! 
1 gunluk (sozum ona) "rahatlik" ugruna degdi mi, cektiginiz eziyet ve masraflara? 
Yukarda anlattigin soytariligi aynisini size uygulamislar! 
Turk doktorlari, atesli hastaliklarda; Viral/bakteri ayrimini yapmaktan acizdirler!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.