Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geçmeyen karın ağrısı...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geçmeyen karın ağrısı...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geçmeyen karın ağrısı...
    Gönderim Zamanı: 18 Mar 2024 Saat 05:14
Merhaba Kadir bey,

Oğlum 12 yaşında.
Bu Ramazan heves ettiği için sahura kaldırdık. Tam gun okula gidiyor kendisi ve özel bir okul. Tam 5 gündür oruç tutuyormuş. 3 gündür şiddetli karin ağrıları vardı anlamadık. Bugün oruçlu olduğunu söyleyince oruca bağlı acaba reflu mu başka bir şey mi diye korkarak doktora götürdük. Doktor tahlil yapmadı. Kabızlık var mı diye sorarak Dupalac ve reflor verdi. Ateşi de 37.8 idi.

Çocuğu gece boyunca takip ettim. 
Rahatsız ve ağrısı uykusunda dahi devam ediyor.

Yarın evdeyim ve kesinlikle oruç tutmasına müsaade etmemek için onu da okula gondermiyorum ama bu karın ağrısı beni korkutuyor. Hiç geçmeyen bu karın ağrısının nedenleri ne olabilir ve kime gorunelim?

Saygilarimla.

Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2024 Saat 10:50
Hocam dili beyazimsı ve ağız kenarında da Akıntı olmuş. Kıl kurdu tarzı bir şey bu kadar ağrı yapar mı? Gerçekten neye yoracagimi bilmiyorum. Yol göstermenizi içtenlikle rica ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120026
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2024 Saat 19:11
     " oruca bağlı acaba reflu mu "
Boyle bir sey YOK!! Bunu da nereden cikardiniz?
1- Oruc; Reflu yapmaz..
2- Reflu de karin agrisi OLMAZ! 
3- Ameliyet gereken durumlarda agri: DEVAMLI olur, asla geldi-gitti agrilar olmaz!
Agri devamli ve siddeti giderek artiyorsa, mutlaka ameliyatlik bir durum vardir! 
4- Kil kurdu ASLA karin agrisi yapmaz! Ascaris kurtlari yapar. 
Karin agrisi, belli bir noktada degil ve yeri degisiyorsa, Ascaris olabilir. 
Andazol surup, ilk gun 2 olcek, 2 hafta sonra gene 2 olcek verin.
5- Agri sadece gogus kafesinin alt sinirinda ve orta hatta ise, Gastrit olabilir, Gunde:1 tane Famodin20
tablet baslayin ... Iyi gelse bile 2 hafta kullanin.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Mar 2024 Saat 19:12
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.