|
KBB aneliyatı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Fatmatng ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Nis 2024 Saat 13:28 |
Merhaba doktor bey 5 yaşında oğlumuz var 2 senedir çok sık hastanıyor burun tıkanıklığı yaşıyor ve sürekli ağzı açık dolaşıyor. KBB doktorları sık hastalanması ve ilaç kullanmak zorunda kalması sebebiyle ameliyat öneriyorlar. Yazılarınızı okudum ameliyatta sıcak bakmıyorum. Fakat geceleri bazen nefeste 2-3 saniyelik durma olabiliyor birde kulakta sıvı birikimi var işitme testinde çıktı ve ilaç tedavisi sonrası tekrar test yapıldı düzelmediği görüldü.bu durumlar kafamı karıştırıyor. Bir başka soruda Uyku apnesi durumunda ameliyat olabilir diye cevap verdiğinizi okudum. Bir diğer soruda ise hiçbir hastamı ameliyata yönlendirmedim demişsiniz. Size sorularım 1) uyku apnesi olan hastalarınızada mı ameliyat önermediniz ve ne çözüm önerdiniz. 2) bir çocuk doktoru olarak kar zarar hesabı yaptığınızda sosyal ve motor becerilerindeki gelişiminin kritik döneminde olan fakat 2 haftada bir hasta olan bir çocuk için ameliyat kararı alınarak geceleri rahat uyumasının ,zinde ve mutlu uyanmasının sağlanması ; bu kritik dönemi kaçırmaması, tüm gelişim alanlarındaki başarısının desteklenmesi için mantıklı olabilir mi 3) ameliyat olmayıp sürekli hasta olmaya devam etmek kulaktaki mevcut sıvıyı arttırarak kalıcı işitme kaybına neden olur mu 4) uyku apnesi varsa risk artar mı ameliyat gerekir mi ?yanıtlarsanız çok mutlu oluruz teşekkürler
Düzenleyen Fatmatng - 25 Nis 2024 Saat 13:47 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119019 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ameliyat; enfeksiyonlari ONLEMEYECEK!! Boyle sahtekar doktorlar hala varmi??
Bademcikler ve geniz etinin olup olmamasi, mikroplarin umurunda bile degildir! Yazilarimi okuyun. Artik bu suale cevap vermekten gina geldi.
|
|
![]() |
|
Fatmatng ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Haklısınız hocam siz uyku apnesi olanları başka bi soruda ayrı tutmuşsunuz ameliyat olabilirler diye o yüzden sormak istedim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119019 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
KBB palavrasi, sakin inanmayin.
|
|
![]() |
|
Yani Uyku apnesi olanlardada ameliyat şart değil diyorsunuz. Teşekkürler bilgi için
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Meslek hayatim boyunca, HICBIR NORMAL cocukta, "Uyku apnesi" gormedim.
Down Sendromu olanlarda, asiri sisman olanlarda, 15-19 yas arasindaki Tip2 seker hastalarinda olabiliyor.
|
|
![]() |
|
Yani geniz eti şişince gece uykusunda nefesini 3 saniye kadar tutuyor bırakıyor. süreklide hasta olduğu için bu durum sık olabiliyor hocam onu kastediyorum uyku apnesi derken
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bunun; "Uyku apnesi" ile en ufak bir ilgisi YOK! Her Grip gecirdiginde, ayni tabloyu goreceksiniz.
Daha isin basindasiniz, hele onumuzdeki kis, bu hastaliklarin alasini goreceksiniz. Makalelerimi, Sabit Forum yazilarini oncelikle okuyun, ondan sonra da her gun o gunden baslayip geriye dogru soru-cevaplari okuyun. Yoksa isiniz cok zor! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|