Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İlaçlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İlaçlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guldenergin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 244
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Guldenergin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İlaçlar
    Gönderim Zamanı: 15 May 2024 Saat 22:25
Hocam slm cocuklar icin sonu fort zero olan ilaçları kullanmayın parasetamol iburamin kullanmayın hava [ kortizonlu] kullanmayın diyorsunuz peki biz bu okul Çağı ve okul öncesi cocuklari nasıl tedavi edicez ıhlamur ballı limonlu sularla da olmuyor..annelerimiz ve çocuklar icin çok zorlu bi dönem oluyor haftalarca gecemiz gündüzümüz olmuyor..lütfen neleri hangi hastalıklarda hangi tedavileri şurup sprey kullanalım....maddi olacakta manevi olarak ta yoruldum..lütfen bogaz enfeksiyonu gribal alerji burun tıkanıklığı geniz eti tedavisi nedir tüm soru- cvp okudum çoğu kişiye kullanmayın diyorsunuz ne kullanalım değerli hocam tüm psikolojim bozuldu 
Yukarı Dön
mekselina Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 265
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mekselina Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2024 Saat 23:09
Merhaba kızımın 1.5 yaşından ıtıbaren bademcıklerı iridir ve o yaşlarda beyazlıklar bızdede oluşmuştu ateş yoksa endişe edecek bişey yoktur kızım sırf bogazı beyaz bademcıkler ırı dıye kutu kutu antıbıyptık ıcmıslıgı var sonra ne oldu kızım gereksız antıbıyptıker yüzünden ıshal oldu ve daha çabuk hastalanmaya başladı ki anaokulu kreş donemımız facıaydı sız aynı hataya düşmeyin ateş+dılde pas+kötü ve şiddetli ağız kokusu varsa antıbıyotık eğer sadece öksürük burun akıntısı varsa ki zaten diline bakınca anlarsınız grip gecırıyordur yapmanız gereken evde bal limon ıhlamur taze meyve suları yastık yükseltme sıcak buhar uygulayın.Her grıp sonu akıntı yoğunlaşınca kulak ağrısı olur bazı çocuklarda onun ıcın ılıadın damla 2 ser damla burun delıklerıne damlatıp damlattıgınız tarafa yüzünü cevırıp 1 dk bekletın.Kadr hocam ılac çok zor onerırır oda solunum sayısı 40 ve üstündeyse.Gecen yıl çok zorlu bır yıldı bızım ıcın bu sene şükür daha ıyıyız.Bu bir süreç ve geçici olacağını bilin bunun için psikolojinizi bozmayın çok endişelenıyorsanız bir kan sayımı yaptırıp Kadir hocama yazın ama atessız bir çocuğa su durumda eziyet etmeyın.O yollardan geçmiş bır anneyım bılmıslık tasladıgımı dusunmeyın.Sizi anladığım için yazmak istedim geçmiş olsun.
Yukarı Dön
Guldenergin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 244
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Guldenergin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2024 Saat 23:18
Acile gidiyorum o sonu forte olan ilaç. Veriyor aile hekimi bugün antibiyotiksiz olmaz dedi almak istemeyince kovdu bizi🫣🫣 ateş halsizlik yok sadece iştahsızlık ve o beyaz lekeler mevcut ağız kokusuda yok cocuk yutkunamıyorum diye karnı aç yemek yemek istiyor ama yemiyor şaşırdım iyice...yorumunuz için teşekkür ederim 
Yukarı Dön
mekselina Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 265
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mekselina Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2024 Saat 23:22
Boğaz ağrısı sadece tonsılıtte veya bogaz enfeksıyonunda olmaz sıradan grıplerdede olur bekleyın bıkac gün 2 güne ağrısı geçer normal grip gıbı seyreder yınede kadır hocam cvblarsa daha ıyı olur tabi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119041
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2024 Saat 09:30
Madde 1: Sakin Turk Cocuk ve Aile doktorlarina inanmayin!
2- Turk doktorlari, HER atesli hastaya antibiyotik verirler, sakin bu adi tuzaga dusmeyin.
3- Turk doktorlari, HER oksuren hastaya eskiden beri sirasi ile:
- Senelerce her oksurene;Astim, Bronsit veya Alerji diyerek halki dolandirdilar! NE OLDU?? Artik Astim 
salgini mi bitti? Niye artik Astim denilmiyor??  (Ama adi soytarilar, gene her oksurene astim ilaclarini ve
 kortizonlu spreyleri veriyorlar, bunlar boyle asagilik yaratiklardir!)
Kortizonun getirisi ise cok muthis, ondan asla vazgecmezler, bu sayede bir hastalik 3 hastalik halini aliyor.
- Hayir, gecen sene baktilar ki artik kimse bu adi dolandiriciligi yemiyor, Zaturre demeye basladilar.
- Zaturre demeleri umduklari kadar para getirmeyince, simdi en kiyak sahtekarligi icat ettiler!!!!
- Her Gripli hastanin "Kan Sayimina" bakip dogal olarak dusen Notrofil degerini sanki cok onemli imis gibi,
Hematolojilere gonderme ve kemik iligi tetkiki gibi agir ve bebekleri travma edici tetkiklere yonlendirmeye
basladilar. BU asagilik dolandiricilik simdiye kadarki en insafsiz, en acimasiz dolandiricilik seklidir. 
Lutfen etrafinizdakileri de uyarin. Hem cocuklerin ve bebeklerin gereksiz yere hirpalanmalarini ve ailelerin 
gereksiz yere uzulmelerini onleyin...
Losemi oldugunda, Notrofil orani bu salaklarin zannettikleri gibi DUSMEZ!! 20,00-30,000 ler civarina kadar
yukselir! Bunlarin hicbir konuda hicbir bilgileri yoktur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 May 2024 Saat 09:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.