|
Romatizma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zerreler112 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zerreler112
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 May 2024 Saat 01:11 |
Hocam merhaba kendim hakkinda soru sormak istiyorum 2017 ve 2022 tarihlerinde dogum yaptim.2 dogumumdan sonrada sag kalca agrilarim oldu ancak ne iki dogum arasi surecte ne suan bir sikayetim yok arada hafif kalca agrim oluyor ama cok ender sonra geciyor.ilk dogumdan sonra cok ciddi kalca eklem kilitlenmem oldu o dereceki dr gittim ve bana RA tanisi koydu ancak daha yasin genc uzulme cok bir sikintida yok suan dedi ilaca gerek yok dedi ozaman yas 26.taki 2. Doguma kadar hicsikintim olmadi 2 dogum sonrasi tekrar kalca agrisi sikayetim oldu ancak 1.dogum kadar degil ama icim rahat etmedi 2022 dogum sonarasi tekrar gittim o dr cok etkilenmedigimi suan ilaclik bir durum olmadigini 6 ayda 1 MR cektirip kontrol altinda olmam gerektigini soyledi.ancak il degisikligi sebebi ile 2022 den beri hic kontrole gitmedim oyle cok sikayetim de olmadi sadece 1 2 kez agrim oldu cok ayakta durdugum zamanlar cok uzun surmeden gecti Hatta bu taniyi alali 7 yil oldu ve benimim bu surecte sadece kalca eklemde belki toplam 6 kez ancak sikayetim oldu dogumalar haric oyle siddetli de olmadi.sormak istedigim ben kucuklikten beri ates dusurucu dahi kullanmadim kolay kolay gripte olmam hatta gebe iken esim ve kizim kovit oldu bende oldum buyuk ihtimal ama buna ragmen cok hafif atlattim asida olmadim .simdi RA tedavi edilmezse ileride cok kotu oldugu ilac tedaviside gerektigi soyleniyor ancak bu verilen ilaclar cok agir olabiliyor mus ben ne yapmayim sizce gidip o ilaclari kullanayim mi yoksa öteleyim mi yaş 31 bu arada.hocam kime guvenecegim bilemedim o yuzden size sormak istedim cunku siz meslegi hakki ile yapan bir doktorsunuz benim ne yapmam lazim teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Zerreler112 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zerreler112
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu arada hocam tüm ka. Tahlilleri normal sadece crp 13
|
|
![]() |
|
Edilasek ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 169 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba geçmiş olsun.
Bir romatoid artrit hastası olarak şunu anlatmak isterim. 1. Bu hastalık sadece büyük eklemde olmuyor. Parmaklarınız şişiyor dıştan kızarıklığı görüyorsunuz ve hareket ettiremiyorsunuz.Benimki doğum sonrasında ilk bacak ağrısı ile başladı ve sonrasında çene eklemimde dahil bütün eklemlerime 4 sene içinde yayıldı.2. Bu sadece crp ile koyulacak bir teşhis değil . Size anti ena profil testi,anti ccp, sedim testleri rf testi yapıldı mı ? Bence önce onları yaptırın bakalım sonuç ne çıkacak ? 3. Olarak henüz bu testlerin cevabı elinizde değilken ve ra nın ciddi semptomları yokken kendinizi bu korkuya kaptırmayın. Hayatı kendinize zehir etmeyin.biz bu konuyu sevgili Kadir hocamla konuştuk ve RA olduğumu o da doğruladı ilacı kullanmamı onayladı . Sizde testlerden sonra görüşün derim ben.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zerreler112
Benimki ankilozan spondiolit 2 yıl önce dogum sonrasi kalca eklemimde hafif ağrı oldu dr gittim kan tahliklarimin hepsi normal dr kan değerlerin normal ama sende kesin var dedi.7 yıl önce gittigimdede kan değerleri
Mde sıkıntı yoktu 2 gitmemde de henüz ilac başlama seviyesi değil ağrıların çok değilse ağrı kesici yede gerek yok dedi ama 6 ayda bir kontrol istedi.korkmuyorum ama çalışmama engel olur mu çok ayakta kaldığımda kalcam ve belim ağrıyor bu durumda rapor alabilir miyim mesela erken evrede veriliyor mu sizin bir bilginiz var mı yani rapor alıp biraz daha yoğun olmayan bir birime gecmelimiyim yogun çalışmam beni etkiler mi yani hastalığımı ondan korkuyorum birde erken evrede rapor verilebilir mi
|
|
![]() |
|
Edilasek ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 169 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Onu resmi yere sormanız lazım bazen ben tencere bile indiremiyorum yeri geliyor kaşık tutamıyorum fakat kesinlikle vermiyorlar benim yengemde RA var ve kadın yürüyemiyordu kalçasına varana kadar kırıldı ve her yeri yamulmuştu ona bile çalışır rapor verdiler. Açıkcası Ankarada dayınız yoksa uğraşmayın.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kalça kemiği her ne kadar TEK bir parça kemik gibi gözükse bile, kabaca 3 parçadan ibarettir. 2 adet İleum
ve 1 Sakrum'dan ibarettir. Doğum süreci yaklaştığında, kalça kemiğindeki bu kemik aralarındaki bağlar gevşer ve doğum sırasında doğum kanalının genişlemesine olanak sağlar! Bu dönemde, ağır yük kaldırmak, uygunsuz hareketler, bu bölgede ağrılara sebep olur. Sadece ağrı kesici almanız yeterlidir. Sakın o teşhise de inanmayın. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 May 2024 Saat 13:52 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zerreler112
Sagolun hocan surekli aklımda koydukları o tanı var Allah biliyor dogum sonraları hariç öyle pek şikayetlerim olmadı sadece Cook ayakta kalır kendimi zorlarsam agri öyle oluyor .oda kolay kolay değil zaten şikayetlerim de hiç artma olmadı ağrı bölgesi agri seviyesi hep aynı sadece zorlama ile olan ağrıda kan da da birsey yok belki onlar rontgende sizin gibi dogum sonrasi belirtileri gördü dogum sonrasi bir hasar oluştu ve ayakta uzun kalmak yada
Anı hareketler bu ağrıyı tetikliyor.yoksa benim belirtim 7 yıl önce öldü gittim bu tani dediler 7 yılda şikayet yada hastalığın seyrinde bir değişme olmalı ama şükür öyle birsey olmadı .beni rahatsız.eden ağrının belime yayılması sadece
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Günde 1 tane Kataflam 10 mg, 2-3 gün alın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|