|
Bayilma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kimsesizmercimek ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2019 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kimsesizmercimek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Tem 2024 Saat 19:14 |
Mayıs 2015 doğumlu 9 yaş . ikiz gebelik. 31 haftalık doğdu 21 gün küvez kaldı. Küvezde komplikasyon olmadı. Gelişimi normal. 3-5 yaşlarında birkaç kez bayılacak gibi oldu ama bayılmadı. Hep bir sebep vardı . Grip, traş makinesi sesinden korkma gibi. İlk ocak 2024 de bayıldı. Kanda enfeksiyon çıktı ateşide vardı. 8 saniye baygın kaldı. Yumuşak bayıldı. Ağzından köpük gelmedi. İdrar kaçırmadı. Kendine gelince midesi bulandı kustu. İkinci bayılma 22 haziran. Hafif öksürük burun akıntısı vardı iştahsızdı. Sıcakta pazarda bayıldı. Su içmemiş 8-10 saniye baygın kaldı. Sonra kendine geldi yürüdü biraz sonra kustu. Bu arada MR çekildi. 3. Bayılma; 09 temmuz 2024 duştayken su ile ıslattığımda fenalaştı rengi beyaz oldu yere yığıldı 2-3 saniye sonra kendine geldi. Yumuşak bayıldı. Sonrasında kusmadı. Duşa kabin açtığımda kendini dışarı fırlattı . Kendine geldi MR çekilmesin doktora söylemeyin dedi. Aynı gün Gece EEG çekildi kendi yatağında. EEG ve MR temiz dendi. Doktor İlaç başlamak istemeyiz ama 3 ay gözlemleyelim eğer tekrarlarsa epilepsi ilacı başlamak lazım dedi . Genel olarak duygusal sorgulayıcı kaygılı bir çocuk. Doktorlar algı ve zekasının yüksek olduğunu söylüyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim de aklıma ilk "vasovagal senkop" geldi.
Yapısal bir durum, Çeşitli uyaranlar (kan görmek, kuvvetli ses, bazı kokular bile sebep olabilirler) "kanda enfeksyon çıkması", Türk doktor uydurmasıdır. Türk doktorları, Sepsis ile Enfeksiyon arasındaki farkı bilmekten acızdirler. Yapılacak pek bir şey yok, önemi veya zararı da yok. Doktor, Veteriner olamaz. Mimar, Mühendis, Öğretmen, ve bunların benzeri meslekleri yapabilir. |
|
![]() |
|
Doğa ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2024 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende küçükken kan görünce bayılırdım aynı bu şekil ve sık sık her kan gördüğümde şimdi ise hemşireyim☺️ Hocam o zaman bu yapısal durum aşılabilir gibi görünüyor
Düzenleyen Doğa - 11 Tem 2024 Saat 17:58 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nadiren aşılabiliyor.
Tıbbiye'nin daha 2. sınıfında, Kadavra dersleri başlayınca ayrılan iki talebeyi biliyorum.
|
|
![]() |
|
Doğa ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2024 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
Hocam o ne ki tıbbiyeyi bitirmiş doktor sütur atarken kollarımda bayıldı
|
|
![]() |
|
Elanur56 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şub 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 97 |
Bende de vasovagal senkop vardı kızımda da var annemde de varmış hatta yegenimde de var kendisi tip okumak istiyor ama ben iyi düşünmesini söyledim.ben yıllar içinde bayağı astim artık kan tutmuyor ama uzun sure aç kalırsam fiziksel olarak zorlanirsam hafif oluyor ben bayilacagimi anlıyor ve yere uzanıp bacaklarımı havaya kaldırınca bayılma olmuyor ben kızıma bu durumu anlattım bu şekilde önlem alınca genelde bayilma olmuyor ama benim kişisel fikrim bu rahatsızlığa sahip insanlar çok hassas duygusal ve kaygılı oluyor
Düzenleyen Elanur56 - 12 Tem 2024 Saat 12:32 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|