|
Brokoli tohumu |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Yeltun
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Brokoli tohumuGönderim Zamanı: 06 Ağu 2024 Saat 16:14 |
|
Sayın hocam selamlar..
Bir konuda fikrinizi almak isterim müsaadenizle. Belki duymuşsunuzdur son zamanlarda brokoli tohumu ekstrakti çok konuşuluyor ve bir çok rahatsızlığa (Özellikle kist tumor ve kanser) için hem tedaviye destek hem de korunma amacli çok fayda sağladığı söyleniyor. Bu doğru mudur? Oglum 2019 Nisan dogumlu sebze yediremiyorum saf katkisiz içerikte olan böyle bir damlayı besin takviyesi ve bazı hastalik türlerine karşı korunma amacli kullanmak doğru olur mu? (Normal besin olarak tuketmedigi için) Saygılar..
Düzenleyen Yeltun - 06 Ağu 2024 Saat 16:15 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2024 Saat 16:28 |
|
Kısmen doğru!
1- Bütün bitkiler, kendileri mikrop ve haşerelerden koruyabilmek için bazı toksinler imal ederler. Bak: Bitkisel Toksinler(Yazarlar kısmında) 2- Bu toksinler yenildiğinde vücutta oluşan antikorlar (bağışıklık maddeleri) bazı kanser türlerine de karşı bağışıklık oluştururlar. Hepsine değil!! 3- Asla oluşmuş olan bir kanseri yok edemezler. 4-Her sene bunlar gibi "ürünler" moda olur!! Bir sene; Chia tohumu, bir sene üzüm çekirdeği, bir sene "curcurmin"... Ben şahsen bunlara 5 para vermem. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Ağu 2024 Saat 16:29 |
|
![]() |
|
Yeltun
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2024 Saat 17:22 |
|
Evet hocam daha önceden bitkisel ürünler hakkındaki yazınızı okumuştum.
Çocuğuma normal besin olarak yediremedigim için böyle bir damlayı da görünce acaba takviye amacli kullansam mi diye düşünmeden edemedim Ürünü çıkaranda bir prof.hekimmis bende cok bilinen bir alışveriş sayfasında denk geldim. Bu şekildeki kullanimda normal besin değerinden daha fazla sulforan vs.gibi değerler içerdiğini söylemiş.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2024 Saat 08:44 |
|
Seneler evvel, Brokkoli ilk çıktığında tadına baktım ve hiç sevmedim, o seneden beri de bir daha ağızıma
sürmedim!! Ayrıca da; Brokkoli, bildiğin GDO!!! İşlerine gelmeyen ürünleri "GDO" diye yere çalarlar, işlerine geldi mi, "çok şifalı" diye baştacı yaparlar! Meydan boş ya! Köpeksiz köy buldular ya! Kutusuna bir bakın bakalım; "Sağlık bakanlığının" onayı var mı? Yoksa "Tarım bakanlığından" onaylı mı? |
|
![]() |
|
Yeltun
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2024 Saat 14:20 |
|
Sordum hocam bazı ürünlerimiz sağlık bakanlığı üts sistemine kayıtlı bazı urunler tarım bakanlığından onayli bazilarida tarım bakanlığından isletme kayıt belgesine sahipmiş.
Brokoli ekstrakti ise tarım bakanligi isletme kayıt belgesine sahipmiş. Tamamen doğal icerikli katkı koruyucu hiç birsey içermiyor sanırım. Dönemsel olarak farklı farklı urunler populerlesiyor. Bu arada hekim olduğunu sanıyordum ama değilmiş, prof unvanı var ama uzmanlık alanı nedir bilemiyorum
Düzenleyen Yeltun - 07 Ağu 2024 Saat 14:26 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2024 Saat 17:34 |
|
Şarlatanın teki! Göreceksiniz bunların arkası kesilmeyecek.
Bugün "Brokkoli tohumu", yarın "Bamya tohumu", artık sırada hangi sebze varsa! Malum ata sözü: Aptalı parasından ayırmak sevaptır!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|