|
Mesane |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aselglz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Kas 2024 Saat 11:11 |
Hocam merhaba
5 yas (15.5kg) kiz cocugu icin mesane kapasitesi kafamda soru isareti oldu. Raporun goruntusu linktedir. Normal midir? Cok sık cise cikma sebebi ile cekildi. 1 aydir her sabah hafif karin agrisi sebebi ile andazol 2 gun once 1.5olcek verdim kakasinda birseye rastlamadim henuz. Dokuntu birseyde olmadi. Gorememe sebebim olmamasi mi yoksa eriyorlar goremiyormuyuz. Kil kurdu degil de ascaris olandan supheliyim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lüzumsuz işler. Sırf iş olsun, masraf çıksın hesabı!
Karın ağrısı geçti ise, "barsak solucanı imiş" denilir.
|
|
![]() |
|
Aselglz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bagirsak solucaninin bulasma seklide bagirsak kurtu gibi midir?
Eski mesajlarinizin cogunu okudum. Akcigerlere ciktigini uremesini orada yaptigini vs okudum. Solunum yoluyla mi bulasiyor yoksa
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"barsak solucanı" ile "barsak kurtu" farklı şeyler DEĞİL!
Ascaris denilen barsak kurtu (veya solucanı) vücuttaki evriminin bir safhasında, larvaları barsak cidarını delerek kan yolu ile akciğerlere gider, alveol denilen keseciklerin içine girerler ve bu esnada Akciğerlerde "Löeffler pnömonisi" denilen bir Röntgen bulgusu oluştururlar! Alveollerden solunum yolları vasıtası ile yukarıya kadar çıkar ve tekrar yutulurlar. Solunum ile bulaşmasının imkanı yoktur!! Üremesini Akciğerlerde yapmıyor!! Nasıl bu şekilde anladınız anlamış değilim. İkinci defa barsaklara geldiğinde yumurtlar ve yumurtalarını dışkı ile dışarı atar. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yok hocam uremesi degil dediginiz gibi bir safhasi orada geciyor. Boyle okumustum yanlis hatirlamisim gece okuyunca cok cok eski cevaplara kadar gittim karistirmisim
Hatta astim olmazmis bu kisiler diye yazmistiniz. Tesekkur ederim vaktinizi ayirdiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Doğrudur ve o yüzden; Türkiye'de (genelde) Astım nadirdir!
2006-2019 yılları arasında Türkiye'deki; "Astım salgını(sic)" Türk doktorlarının marifeti idi.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Kas 2024 Saat 20:50 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|