Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karın ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Karın ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kelam kutusu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Karın ağrısı
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2024 Saat 22:17
Hocam 6 yaş erkek çocuk 23 kilo. 
5 gündür karnım ağrıyor diyor gün içerisinde. Özellikle akşamları. Kakasını zor yapıyordu sanki tam çıkaramıyor gibiydi.
Dün akşam kakasını ishal olarak yapınca rahatlamıştım. Ancak bugün yine karnım ağrıyor dedi akşama doğru. Kakasını ise yumuşak ama çok zor ve çok az çıkarabilmiş. Göbek çevresini gösteriyor ağrıyan yer olarak. 
Hocam iştah azaldı ve salya yok. Popoda kaşıntı yok.
Ben parazitten şüphelenmiştim ama dün ishal yapınca o seçeneği elemiştim. Ancak bugün yapamadı ve ağrı az da olsa var. 
Sizce nedir hocam? Yine parazit olabilir mi yoksa başka bir problem mi vardır? Ne yapmalıyım? 

Teşekkürler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2024 Saat 10:51
Öncelikle "ishal" düşünülmesi gerekir. 
Barsak solucanları tek başlarına karın ağrıları yapmaları bile şart değildir. 
Önce ishal geçsin, sonra devam ederse düşünülür.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2024 Saat 11:25
Hocam çok teşekkürler. Peki bir gün ishal çıkarıp diğer günler yine karın ağrısı devam ederken kakasını yapamaması veya çok zorlanması normal midir? Rahatlaması için kuru kayısı vs versem mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2024 Saat 12:09
Mikropların tamamı atılmadan barsaklar boşaldi ise, bu tip ağrılar olabilir.
Mutlaka basit (kahvaltı şeklinde) bir şeyler yemesi şart. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2024 Saat 12:26
Teşekkür ediyorum hocam 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2024 Saat 08:50
Hocam aynı sorun devam ettiği için aynı mesaj üzerinden yazıyorum. Çocuk hala karnım ağrıyor diyor ama hayat şartlarını etkilemiyor. Kendisi pek söylemiyor ama ben ne zaman sorsam evet az ağrıyor deyip sadece göbek çevresinde çok küçük bir alanı gösteriyor. 
Üstüne düşmeli miyim acaba? Çok da hastanelere gitmeyi istemiyorum hocam. Öneriniz nedir? Kan tahlili yaptırmak bize bir fikir verir mi en azından sonuçları size gösteririm. 
Bu arada ağız salatasına hiç denk gelmedim. Sadece kakasını zor yapıyor. Ve bugün başlayan balgamlı öksürük var. (Bunun için ekstra bir şey yapmıyorum, bazen bal limon)

Düzenleyen Kelam kutusu - 15 Ara 2024 Saat 09:05
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2024 Saat 10:19
Ameliyatlık karın ağrıları:
1- DEVAMLIDIR.. Asla geldi-gitti ağılar olmaz.
2- Ağrının şideti giderek ARTAR!! Asla hafifleme olmaz. 
3- Etrafınızdakilerin bu konuda en ufak bir bilgileri dahi yoktur! 
YAZILARIMI OKUYUN.... 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2024 Saat 10:22
Hocam peki parazit olabilir mi? Yaklaşık 10 gündür devam ediyor. Ama hafif, artan bir ağrı yok. Sadece göbek çevresi. Andozol kullansam mı bir zararı olur mu? Ama karı ağrısı dışında bir belirtisi yok. Keyfi gayet yerinde. 

Düzenleyen Kelam kutusu - 15 Ara 2024 Saat 10:23
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.