Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeklerde hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bebeklerde hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Duyguöğretmen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duyguöğretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeklerde hastalık
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2024 Saat 12:30
Hocam 3.5 aylık kızım , burun tıkanıklığı başladı serum fiz acıyoruz açtığımızda sarı sulu sümük çıkıyor .ama tam açılmıyor sürekli yutkunma tıkanma gibi oluyor .yutkunmalar yüzünden gece tam uyuyamadı.  Gözünün biri sulu sürekli yaşlı .Bu sabahta ateşimiz var.kulak içi 37.4 ümgörünce yarım çay kaşığı calpol verdik , hastaneye gideceğiz . Başka ne yapabiliriz ? Size danışmak istedim 

Düzenleyen Duyguöğretmen - 15 Ara 2024 Saat 12:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118095
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2024 Saat 12:56
HASTANELERE GİTMEYİN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ya; Astım ya da, Zatürre ( veyaZatürre başlangıcı gibi rezil bir teşhis) diyecekler! Türk doktorları ASLA 
Grip teşhis etmezler!
1- 38 üstü ateş dir...
2- Ateşin bir zararı yoktur! Bu tamamen Türk doktorlar tarafından halkı korkutabilmek için söylenmiş bir
yalandır!  Ateş ve Havale ile ilgili yazılarımı okuyun. 40 seneden beri anlatıyorum.
3- Çocuğunuz, Grip geçiriyor. SAKIN Astım ilaçlarını, kortizonlu spreyleri, antibiyotikleri kullanmayın. 
Neyseki artık, eskiden bu doktorların yazdıkları Actifed, Sudafed gibi ilaçlar yasaklandı! 
4- Farmakoloji'de Türk tipi "çay kaşığı" KULLANILAMAZ!! Nasıl kullanılsın ki?? Standartı yok!
Dünya Farmakoloji literatüründe kullanılanve İngilizlerin kullandığı, "çay kaşığı", standarttır ve daima 
5ml alır! 
Siz hangi kaşığın yarısını verdiniz? 
Eğer gittinizse, yapılanları(inşallah Röntgen çekmemişlerdir!!) ve ilaçları bana yazın. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duyguöğretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2024 Saat 16:02
Hocam gittik faranjit teşhisi koydu.bogazları kızarık dedi . Nasatol sprey verdi 
Enfluvir 12 mg ilaç yazdı , size danışmadan almak istemedim .kullanalım mı 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2024 Saat 16:54
Enteresan!! Hem; "Farenjit" diyor, hem Grip ilaçları veriyor!"Farenjit" terimi, bakteriyel hastalıklarda
 kullanılır.
Enfluvir,  İnfluenza virüslerinde kullanılan bir ilaç. Bebeklerde kullanımı ve doz ayarlaması zor.
Her iki ilaç da baya pahalı ilaçlar, ben kullanmam.
Ama buna da şükür. En azından benim korktuğum ilaçları vermemiş. 
Nasotol, bildiğin Serum Fiz. İçine Xylitol denilen bir cins şeker koymuş ve kimbilir kaça satıyor.
Her hangi bir Serum Fiz de aynı işi görür.
Bugünden geriye giderek yazılarımı okuyun.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duyguöğretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2024 Saat 08:37
Hocam gece acile gittik tıkandı çok ağladı . Küçük olduğu için 3.5 aylık koktuk gittik acile 
Tahlil yaptılar 
Kanda enfeksiyon var antibiyotik. Yazdılar .kullanalım mı size danışmak istedim 
(En son gece 23 te calpol verdik şimdiye kadar çıkmadı ateşi ) 

Düzenleyen Duyguöğretmen - 16 Ara 2024 Saat 09:13
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2024 Saat 10:03
O bakan doktor, aptalın teki Veya süper şarlatan.
Kasten WBC(Lökosit) bakmamış!! 
3 aylık bebekte, WBC:17 üstü ise antibiyotik gerekebilir.
Türk doktorları bebeklerde WBC'nin normal değerlerini bilmezler. Salak oldukları için de CRP ile antibiyotik
yazarlar. Dünya'da bunlar kadar ahmak doktor bulunamaz.
Ne halt etmeye gidersinz ki!!! Sanki kuş kondurdular! 
Yazılarımı okumadığınız nasıl da belli. Okumadığınız sürece bu "Türk doktor rezilliklerinden" kurtulamazsınız.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ara 2024 Saat 10:07
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.