|
Bacak ağrısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
kader ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2019 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 270 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ara 2024 Saat 05:02 |
Hocam 38 yaşında 30 haftalık hamileyim. Gebelik şekeri takibim var. Size de danışarak ilerliyorum. Fakat şu anki sıkıntım başka.
Yaklaşık 2 haftadır sağ bacağım ağrıyor, ağrı kalça eklemimde dizimde ve ayak bileğimde yoğun.hareketle birlikte artan bir ağrı. Görünürde bari bir şişlik morarma yok. (24 haftalıkken rutin kantahlilinde kalsiyum değerim sınırın biraz altında çıkmıştı.) Basmakta güçlük çekiyor, merdiven inip çıkarken zorlanıyordum lakin 2 gündür felaket durumdayım işe bile gidemedim. kadın doğum doktorum süt iç dedi. Dün de dayanamayıp aile hekimine gittim. Calcimax- d3 1000mg/880 IU verdi. Sorum şu hocam; Ben en son dvit 3 ampulü şubatta içmiştim. Acaba bu Calcimax d3 ü içsem bir sıkıntı olur mu? Yoksa tahlil verip öyle mi başlayayım?
Düzenleyen kader - 19 Ara 2024 Saat 05:30 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kesin D vitamin seviyeniz çok düşük!
D vitamini eksik olduğunda, istediğiniz kadar kalsiyum alın, barsaklardan emilim OLMAZ! Aile hekiminin verdiği ilaçlar "oyuncak" gibi kalır ve asla arayı kapatamaz. Hemen bir D vitamini ölçtürün. Ağrılara gelince; doğum yaklaştığında, hazırlık olarak, leğen kemikleri arasındaki eklemlerde açılma olur ve bunlar da ağrılara sebep olurlar! Biraz istirahat edin. Uzun süre ayakta kalmayın. |
|
![]() |
|
kader ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2019 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 270 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam çok sağolun. Ölçüp yazayım size.
|
|
![]() |
|
Hocam d vitamini ölçümü yaptırdım.
Sonuç:Vit D(25 OH vit.D) 22.18 ug/L Böyle çıkmış hocam. Her yıl içiyorum ama hamile olduğum için bu kadar düşük galiba. Ne yapayım hocam? Bacağım kaskatı kaldı. Teşekkürler…
Düzenleyen kader - 20 Ara 2024 Saat 07:48 |
|
![]() |
|
Hocam sorum aşağıya düştü.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 için. Nisan ayında veya ona yakın bir tarihte tahlil verirken buna da bakılsın.
Sonucu yazın.
|
|
![]() |
|
Hocam hamileyim içebilirim değil mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tabiiki de. En fazla bu dönemde ihtiyacınız var.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|