|
Motor gelişim geriliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kge ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 May 2024 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Puanlar: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 15:04 |
Merhaba hocam kızım, 12.08.2022 doğumlu. Kızım hiç emeklemedi,17 aylıkken ilk adımlarını atmış olsada tam olarak 22 aylık yürümeye başladı. Şuan yürüdükten sonra emekliyor oturduğu yerden kendisi kalkabiliyor. Fakat mesela Bağımsız merdiven inip çıkamıyor.koltuktan inebiliyor ama çıkamıyor. 17 aylık iken hastanede nöroloji ortopedi ve gelişim uzmanına götürdüğümde yapılan kontrolde duyusal hassasiyet kaynaklı motor gelişim geriliği olduğu söylenmişti. Buna istinaden ergoterapi ve fizyoterapiye götürdüm fakat yürümeye başladıktan sonra başka pek bir etki göremedik. İnce motor gelişimleri pek iyi değil yani mesela kule yapamıyor,legoları çıkartıp takamıyor vb. Konuşma olarak ise tam konuşamamakla beraber 10-15 kelimesi var. Forumu takip ettiğim için konuşmasına pek takılmıyorum. Fakat motor gelişimlerinin akranlarını yakalayamamasından endişeleniyorum. Sizce ergoterapi ve fizyoterapiye devam etmeli mi? Veya bu gelişimleri desteklemesi için balık yağı vb vitaminler vermelimiyim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118124 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 yaşı bitene kadar hiç konuşmayabilir.
Gerisi zaten palavra. Zamanla hepsi olacak. Her çocuk bir değildir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|