Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geçmeyen burun tıkanıklığı.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geçmeyen burun tıkanıklığı.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mersii Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mersii Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geçmeyen burun tıkanıklığı.
    Gönderim Zamanı: 11 Saat 48 Dakika önce Saat 00:34
Merhaba Hocam,

4,5 yaş kızım 2,5 hafta önce ateşlendi (38,5-6-7) sadece burun tıkanıklığı vardı başka hiç bir belirti yoktu.Ateş 2 gün sürdü. 
Acil doktoru; Boğaz antibiyotiklik duruyor, kulak yoluda kızarmış dedi. 
En son hangi antibiyotiği kaç Mg ve kaç ölçek kullandığımı sordu.
Hatırlamadığı söyleyip cep telefon galerisinden birşeylere bakıp hesaplama yaptı ve klamoks 40057 ve İlliadin sprey yazmış. 
İlliadini aldım 5 gün 3x1 kullandım. 

Ama ne yazık ki burun tıkanıklığımız geçmiyor. 
Gün içinde bazen bally kıvamında akıyor lavaboda sümkürürünce akıyor ve banyoda . Yemek yiyebiliyoruz uyuyabiliyoruz sıkıntı yok. Fakat uyurken ağzını kapatıp burundan soluduğunda sulu horlama sesi devam ediyor.
Bu yıl burun tıkanıklığından kurtulamadık. 
Alerjiktik diye 4 gece zytrec verdim fakat etkisi olmadı. 
Hocam; 
1.Eğer alerjik nezle olsaydı zytrec sonrası tamamen geçmez miydi?
2. Bir şikayet olmadan ateş durduk yere neden çıkar ? 
3. İlliadin sprey formu damla gibi aynı etkiyi gösterir mi ? 
4. Kulak kiri tedavi edilmez ise ya da temizletilmez ise ilerleyen süreçte sorun yaratır mı ? 
5. Uzun süren burun tıkanıklığı geçmek bilmiyorsa başka bir hastalığa yol açar mı ? 

Hocam ne olur geçmişten bugüne yazılarımı okuyun demeyin hepsini okudum ama kurtulamıyorum burun tıkanıklığından ve en merak ettiğim sorular bunlar ne olur numaralara cevap verin 
Hocaaaammm çoook teşekkürler. 

Düzenleyen Mersii - 11 Saat 45 Dakika önce Saat 00:37
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120650
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 57 Dakika önce Saat 09:25
Türkiye'nin son 20 yılda geldiği içler acısı "Sağlık politikasının" sonucu!
1- Doktor antibiyotiklerin dozlarını bile bilmiyor, Çocuk dozlarından haberi bile yok! Google amcaya soruyor!
2- Hiçbir allerjik durumda ATEŞ OLMAZ!! 
3- Burun tıkanıklığı için, İliadin sprey kullanılabilir. Ama, kulak ağrılarında DAİMA "damla" şekli kullanılmalıdır.
4- Kulak kirleri; temizlenmediğinde, birikir ve sertleşirler. Zamanında bir çocuktan, 2cm uzunluğunda kulak
kiri çıkarmıştım.
5- Burun tıkanıklığı DAİMA Gripal enfeksiyonlarda olur. Antibiyotik gereken durumlarda, ASLA burunda
 tıkanıklık olmaz. Burun iç zarlarına yerleşen virüsler, üremek gayesi ile oradaki hücreleri istila ederler
 ve olgunlaştıklarında, hücreleri parçalarlar. Ödem bu tahriş yüzündendir. Sıcak buhar uygulayarak oradaki
içinde virüs barındıran hücreleri, ısının yükselmesi ile metabolizmalarını arttırarak yokederler.
Aynı ödem, Sinüs ağızlarında da ödem yaparak; Sinüzit yapabilir. Bu yüzden Sinüzitlere antibiyotik vermek,
o doktorların cehaletini gösterir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 2 Saat 56 Dakika önce Saat 09:26
Yukarı Dön
Mersii Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mersii Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 56 Dakika önce Saat 10:26
Hocam çok teşekkürler,

Peki bizim şuan ateşimiz yok burun tıkanıklığı hafifledi biraz öksürük oluşmaya başladı.
Nezle geçtikten sonra öksürük oluşur mu ? 
Ve yine alerjik olabilir diye zytrec en fazla kaç gün vermeliyim ne zaman sonuç alırım genelde 3-4 gün verip fazla vermemek adına erken mi kesiyorum.

Bir doktor böyle bir durum yaşandığında 15 gün zytrec ver işini görür demişti ama hiç o kadar uzun süre vermedim. 

Vermeli miyim bir zararı olur mu ? 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.