|
Grip |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
3 gonca ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2020 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 May 2025 Saat 20:15 |
Iyi akşamlar Kadir bey. 8 yaş erkek çocuk.sık sık grip oluyo. Daha 2 hafta önce de gripti. Size yazdim . Bugünde yine okşuruk ates olunca doktora götürüp bir strep A hızlı test ve kültur aldı birde kana baktı. Dili pembe zaten. Ateste 38 geçmedi. Halada 37_38 derece arasinda gidip geliyo.Hızlı testte negatif fakat wbc yüksek çıkınca sormak istedim. Sonucu ekliyorum. Yardimci olursanız sevinirim. Sağlıkli günler dilerim.
Düzenleyen 3 gonca - 15 May 2025 Saat 21:24 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120861 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
38 üstü ateş dir!
Lökosit yüksek ama bunlara güven olmaz. Dili pembe ve ağzı pis kokmuyorsa, antibiyotik vermeyin.
|
|
![]() |
|
3 gonca ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2020 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam affınıza sığınarak soruyorum. Eger wbc doğru ise antibiyotik kullanmaz isek bi sorun olur mu?
Bende arada kaldığim icin size sordum dil pembe ve ağzı kokmuyo. Herzamanki gibi balgamlı öksürük ve 30 ve 40 arası solunum sayısi var. Iyi akşamlar. Iyiki varsınız.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120861 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olmaz!! Bilakis faydalı olur. O hastalığa karşı TAM bağışıklık oluşur ve hayat boyu bir daha o bakteri ile
hasta olmazlar. O yüzden, "her ateşlendiğinde" antibiyotik kullananlar, aynı bakteri ile defalarca hasta oluyorlar! Bir kaç istisnadan biri; cahil Türk doktorlarının uydurma tabiri ile "beta" dedikleri Streptokok bakterileri önemlidir. Tifo Hastalığına (Tifo ishalinde değil) ve Verem Hastalığına, özel antibiyotikler verilir. Bunların haricindekilerde: Bir vakit, yabancı bir Prof: "- Bir kimse, Antibiyotik verecek kadar hasta ise, hastaneye yatırın. Hastaneye yatırmayacak iseniz, antibiyotik vermeyin." demişti. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Saat 35 Dakika önce Saat 08:23 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah razi olsun sizden hocam. Sizin verdiginiz bu cevapları tek tek kayıt ediyorum.Bu bilgileri veren bir tane doktor yok.
Gece çok fazla terledi. Ateşte tekrarlamadı, hıriltıli balgamlı öksüruk var.Gecede uykuda nefes verirken kısık düduk sesi gibi ses çıkardı.Şimdide uyuyor ve nefes alıp vermesi hırıltıli bi şekilde.Kedi uyurken çıkardığı ses gibi. Sizle tanışmadan önce 5 yaşında astım teshisi koydular. Arayışlarım sonunda sizi buldum ve hiçbir ilacı havayı kullanmadım. Ama geceki nefes verirkenki sesi korkuttu beni.Insan acaba mı diyor?Astımla ilgili yazılarınızi ve cevaplarınızi elimden geldiği kadar okudum. Bu solunum ve sesten bişey çıkmaz değılmi? Bilginiz ve sabrınız için tekrardan çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Biraz sıcak buhar uygulayın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|