|
Eritrosit yüksekliği |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
özge deniz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Eritrosit yüksekliğiGönderim Zamanı: 04 Tem 2026 Saat 15:07 |
|
51 yaşında bir bayanım. Geçen gün sağlık ocağında idrar tahlili verdim kontrol için. Eritrosit 6 HPF çıktı. Bu yüzden bugün özel bir hastaneye gittim ürolojiye. Çünkü önceden de eritrositin biraz yüksek çıktığı zamanlar olmuştu. Antibiyotik kullanmıştım geçmişti. Bugün özel hastanede doktor eritrositin bir kere bile yüksek çıkmasını çok önemli olduğunu söyledi. Benden kan, idrar ultrason, MR ve tomografi istedi. Bu sonuçlarla tekrar gelmemi istedi. Benim size sormak istediğim hem MR hem de tomografi aynı anda istenmesi doğru mu. Bu doktor böyle yapıyormuş hepsini istiyormuş en başta. Bu arada kan ve idrar tahlili sonuçlarım çıktı. Eritrosit 1 HPF ye düşmüş. Diğer sonuçlarda normal . Ultrason ve MR tamam da tomografi de çok yoğun radyasyon olduğu için anlamlandıramadım hepsini birlikte istemesini. Size de sormak istedim. Teşekkürler... Düzenleyen özge deniz - 04 Tem 2026 Saat 15:10 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Tem 2026 Saat 17:10 |
|
İdrar tahlilinin TAMAMINI bana gönderin/yazın.
|
|
![]() |
|
özge deniz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Tem 2026 Saat 18:26 |
|
Bugün özel hastanede verdiğim tahlil Lökosit. +3. Pozitif Epitel Hücre 1 HPF Dansite İdrar. 1012 (1000-1030) pH. 7,5. (5-8) Protein. Negatif Glukoz ( Urine ). Negatif Keton. Negatif Bilirubin. Negatif Urobilinojen. Negatif Nitrit. Negatif Eritrosit Mikroskobi. 1 HPF Lökosit Mikroskobi. 1 HPF Bakteri. 0 HPF Yassı Epitel. 1 HPF İdrar kültürü sonucu henüz çıkmamış. 2 gün önce sağlık ocağında verdiğim tahlil Bilirubin. Negatif Dansite İdrar. 1025 (1005-1025) Eritrosit. 6 HPF. (0-3) Eritrosit (hemoglobin). Pozitif (+) Glukoz Negatif Keton. Negatif Lökosit Mikroskobi. 3 HPF. (0-5) Lökosit esteraz. Negatif Nitrit. Negatif pH. 5,5. (5-7) Protein. Negatif Urobilinojen. Normal Düzenleyen özge deniz - 04 Tem 2026 Saat 18:58 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Tem 2026 Saat 19:02 |
|
Ciddi derecede eritrosit çıksa; Protein (+) olurdu.
Bilhassa kadınlarda bu miktarlarda idrarda; Eritrosit ve Lökosit çıkar. İdrar örneği vermeden ÖNCE; 1- Temizlik yaptınız mı? 2- Ara idrar verdiniz mi?. Bunları yapmadı iseniz, bunları yaparak bir idrar tahlili daha yaptırın.
|
|
![]() |
|
özge deniz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Tem 2026 Saat 19:07 |
|
Yaptım. Bugünkü idrarda eritrosit çıkmamış zaten normal aralıkta çıkmış 1 HPF. Fakat doktor idrar tahlili ve kan tahlilinin sonucunu beklemeden MR ve tomografi birlikte vermiş. Yani sadece geçen sefer 6 HPF çıktı diye eritrosit bugün normal çıktığı halde MR ve tomografi çektirmeli miyim sizce.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Tem 2026 Saat 19:25 |
|
Gerek yok. Ya bilmiyor, ya da biliyor ama işin sahtekarlığını yapıyor.
|
|
![]() |
|
özge deniz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2026 Saat 14:03 |
|
İdrar kültürü sonucum da çıktı. Üreme olmadı diyor. Doktor sonucuma bakıp lökosit 3 çıktığı için PİYELOSEPTYL 50 mg antibiyotik verdi. Bu günde 3 kez kullanılır. Ama sen 1 kez kullan koruyucu amaçla dedi. Yani 30 gün boyunca günde 1 kez kullan dedi. İkinci bir Üroloğa da gösterdim aynı gün. O da günde 3 kez 10 gün boyunca kullan dedi. Bu antibiyotik bu şekilde kullanılır dedi. İyice kafam karıştı sizce nasıl kullanmalıyım. Düzenleyen özge deniz - 07 Tem 2026 Saat 14:11 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2026 Saat 18:35 |
|
Hiçbir şekilde kullanmayın.
Gerek olduğunda sadece 1 defa kullanılır.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Tem 2026 Saat 18:46 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|