Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kenemiydi ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kenemiydi ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 506
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kenemiydi ?
    Gönderim Zamanı: 17 Tem 2026 Saat 09:30
Hocam merhaba. Pazartesi sabahı (13.07.2026) oğlumun ayağında deriye yapışık gri renkli bir şey gördük. İlk başta yapışkan zannettim, çıkarmaya çalışınca deriye gömülü olduğunu fark ettim. Panikle hastaneye gittik. Acilde bakan görevli eliyle kontrol etti, sonra kart benzeri bir cisimle hafifçe kazıyınca hemen çıktı. Bunun kesinlikle kene olmadığını, böcek gibi görünmediğini söyledi. Ancak cımbızla çıkarılmadığı ve tam olarak ne olduğu konusunda içim rahat etmedi. Bu nedenle kene olma ihtimalini kafamdan atamıyorum.

İlk gün kan tahlili yapıldı, 3 gün sonra tekrar hemogram ve diğer tetkikler istendi. İlk gün ve 3. gün sonuçlarını size gönderiyorum.

Size sormak istediğim;

1. Eğer bu gerçekten kene olsaydı, ilk gün ve 3. gün kan sonuçlarında bunu düşündürecek bir bulgu bekler miydiniz?

2. Bu sonuçlarla kene açısından içiniz rahat eder mi, ek takip veya tekrar kan gerekir mi?

Bir de oğlumun bugüne kadar hiç kan tahlili yapılmamıştı. Bu tetkiklerde hemoglobinin9.6 düşük olduğu, ferritinin 5 ng/mL olduğu ve demir eksikliği düşündüren bulgular olduğu görüldü. Sizi daha önce okuduklarimdan , mümkün olduğunca demir ilacından önce beslenmeyi artırmayı tercih ettiğinizi hatırlıyorum. Ancak bu sonuçlarla sizin yaklaşımınız ne olurdu? Demir ilacı başlanmasını önerir misiniz, yoksa et tüketimini artırıp takip etmek yeterli olur mu?

Oğlum 15.05.2025 doğumlu, şu an 10.750 kg ve 78 cm. Ateşi hiç olmadı, genel durumu iyi, emmesi ve oyun oynaması normal.Eskisehirde yaşıyoruz hiç  bu sene bu bölgede hastalik yapan kene vakası olmamis ole dediler hastanede...
Kene olduğunu dusundugumuz şey:
İlk gün yapılan kan sonuclari:

Üç gün sonra yapılan kan tahlili:

Düzenleyen esmanurr - 17 Tem 2026 Saat 09:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 123397
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2026 Saat 11:06
1- KKKA'inde, belirleyici bir tahlil YOKTUR! 
2- Eğe (ve iç Ege) bölgesi'nde virüslü kene yok. 
3- Resimden; kene olup-olmadığı belli değil. 
Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2026 Saat 13:25
T tamam teşekkür ederim hocam  sanırım üç günde kan değerlerinde bir değişiklik oluyor mu diye aliyolar ama elimde de tutgunda bir böceğe benzemiyordu ..inşallah ole değildir yapabileceğimiz birşey yok sanırım .. peki hocam hep Sivas bolegesinde var deniliyor ya oradan böle kuşlaranyapisip gelseler dekan bu bölgelerde cogalamazlar mi yanda kurbanlık koyunlarla geldiler diyelim böylelikle farklı bölgelerde çoğalıp gorulemezler mi ...ikinci sorumda peki hemoglobin değerimiz için ne diyorsunuz demir ilacı falan kullanmalı mıyız bu değerlerde ya da sadece beslenme de mi bir değişiklik yapmalıyız çok emiyor bu arada

Düzenleyen esmanurr - 17 Tem 2026 Saat 16:39
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2026 Saat 20:02
Her şey olabilir de, şimdilik öyle bir durum yok. 
Anemi durumu; sınırda. Önce etli gıdaları arttırın, düzelmezse o zaman demir ilacı başlanır. 
Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2026 Saat 16:27
Hocam, maalesef bu çocuğa et yediremiyorum. Demir düzeyini beslenmeyle yükseltmek isterdim ama et yemiyor. Bu yüzden demir takviyesi başlamayı düşünüyorum.

Bu Damlanın tadının çocuklar tarafından sevildiğini duydum, birçok kişi de bu markayı öneriyor. (Orzax Ocean Microfer Demir Damlası – Lipofer® mikroenkapsüle demir içeriyor, 1 ml'de 8,5 mg elementer demir bulunuyor.) Sizce bu durumda kullanmam uygun olur mu? Eğer uygun görürseniz, mevcut tahlil sonuçlarına göre günde kaç damla vermemi önerirsiniz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2026 Saat 17:29
Kullanın. 3 ay sonra tekrar Ölçtürüp bana yazın. 
Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2026 Saat 00:20
Hocam, ben bunun için henüz bir çocuk doktoruna gitmedim. Sadece tahlil sonuçlarını size göndermiştim. Almayı düşündüğüm ürün Orzax Ocean Microfer Demir Damlası. Şişenin üzerinde önerilen günlük kullanım miktarı 1 ml yazıyor ancak "kullanılacak doz doktor tarafından kan tahlili sonuçlarına göre belirlenmelidir" ifadesi de var.

Bu nedenle size danışmak istedim. Oğlumun tahlil sonuçlarına göre sizce bu ürün uygun olur mu? Uygunsa, benim oğlum için günde ne kadar (kaç ml) kullanmamı önerirsiniz hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2026 Saat 08:48
Her türlüsü uygundur. En ucuz olanını kullanın. Eczacıların gazına gelmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.