Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Nefes sıkıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Nefes sıkıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
vilvildan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vilvildan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Nefes sıkıntısı
    Gönderim Zamanı: 27 Tem 2026 Saat 00:32
Hocam iyi aksamlar. Oglum 11 yasinda 139cm boy 40 kilo. Dün gece  başlayan bugun de devam eden nefes sıkıntısı var. Nefesim yetmiyor diyor. Biseyle meşgulken oyalanıyor ama uyuma zamanı kendini daha cok dinliyor ve cok sıkıntı çekiyor. Solunumu sesli. Öksürüğü yaz sesi de hafif kısık gibi. Az once saydım solunumu dakikada 42. Kisa nefes alip daha uzun veriyor ama genel olarak hızlı. 2 gun once hic biseyi yoktu tatilden döndük biraz sogukta kosturmustu. Yarın doktora goturecegim ama once size sormak istedkm ne tavsiye edersiniz? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 123461
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2026 Saat 08:41
Denemek için; Ventolin spey alıp şikayeti olduğunda kullanın. 
Kullanmadan önce mutlaka ilacın içini İYİ OKUYUN. 
Sonucu yazın. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Tem 2026 Saat 08:42
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vilvildan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2026 Saat 11:11
Hocam doktora götürdüm röntgen cektirdi bronşit dedi. 2 kutu Klamer antibiyotik, ventosal ve budenosin verdi. Nebulizatorle ver dedi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2026 Saat 13:25
Sadece Ventosal nebül kullanın. Sonucu yazın.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vilvildan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2026 Saat 13:45
Hocam hemen bi tane nebulizatorle verdim rahatladığını söylüyor. Akciğer röntgenini de ekliyorum diger ilaçları kullanmasın mi?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2026 Saat 17:50
Resim açılmıyor ama gerek de yok!! Zira; Astım ve Bronşit'in Röntgen bulgusu yoktur.
Röntgen çekilmesi; "tamamen duygusal" !
Sadece sıkıntı olduğunda, bu ilacı kullanın. SAKIN antibiyotik vermeyin, diğerleri de çok gereksiz.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vilvildan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2026 Saat 18:50
Cok tesekkur ederim hocam. Peki bu tabloda sizce teshis dogru mu bronşit mi? Yada astım olabilir mi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2026 Saat 09:10
Bronşit olabilir. Takibi gerekir. 
Astım olsa; kendisini "Astım krizleri" ile belli ederdi.
Sabit Forum kısmındaki; "Astım nöbetlerinin değerlendirilmesi" yazımı okuyun. 
Hiç bunlara benzer durumu oldu mu??? 
Türk doktorlara kalsa; her öksüren,"astım"!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Tem 2026 Saat 09:12
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.