Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yalancı meme hakkında herşey
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuYalancı meme hakkında herşey

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10021
Mesajın Direkt Linki Konu: Yalancı meme hakkında herşey
    Gönderim Zamanı: 17 Şub 2008 Saat 15:40

Yalancı meme verip vermeme sorusu pek çok anne-babanın kafasını meşgul eder. Kimileri yalancı meme vermenizi tavsiye ederken, kimileri de bebeğinizi yalancı meme ile hiç tanıştırmamanızı salık verirler.

Gerçekten de parmak emme genellikle bebeğin kendi tercihinin bir sonucudur, ancak yalancı meme verip vermemek sizin tercihiniz olacaktır.

Yalancı meme kararını verirken
Yalancı meme bebeğin emme ihtiyacını karşılar, rahatlatır ve bazı bebeklerin uykuya dalmasını kolaylaştırır.

Buna karşın yalancı meme kullanırken dikkatli olunmaması bazı sakıncaları da beraberinde getirebilir.

Örneğin anne-babalar bazen bebeğin ihtiyacını anlamaya ya da başka rahatlatma yöntemleri bulmaya çalışmaktansa, yalancı memeyi bebeğin ağzına koyuverme kolaycılığına kaçabilmektedir.

Ayrıca bebeğinizi yalancı memeye alıştırmanın, günün birinde de bu alışkanlıktan kurtulma mücadelesini göze almak olduğunu da unutmamalısınız.

Buna ek olarak, bebeğinizi yalancı memeyle uyumaya alıştırırsanız, gece meme ağzından düştükçe uyanacaktır.

Nelere dikkat etmelisiniz?
Yalancı meme kullanmaya karar verirseniz, kullanacağınız memenin parçalara ayrılarak çocuğun tıkanmasına neden olabilecek bir meme olmamasına özen göstermelisiniz.

Elinizin altında çok sayıda meme bulundurun ve bunları sık sık yıkayın.

Memeyi asla bebeğin giysisine, yorganına, beşiğine ya da pusetine asmayın. Bu memeyi temiz tutmak açısından kolay bir yöntem gibi gözükse de, kordonun bebeğin boynuna dolanma riski yaratır.

Bebeğinizin ağzına yalancı memeyi vermeden önce kendinize daima şu soruyu sorun: Bebeğinizin şu anda istediği şey gerçekten de meme mi?

Yalancı memeye başvurmadan önce diğer rahatlatma yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Anne sütü alan bebeklere, emzirme düzeni tam olarak yerleşene kadar (en az ilk 1 ay) yalancı meme verilmemelidir.

Yalancı meme en fazla, meme emme ihtiyacının en güçlü olduğu 2-4. aylar arasında faydalı olabilecektir.

Uykuya geçmesine yardımcı olan bir şey haline gelmediyse, bu süreden sonra bebeğiniz yalancı memeye olan ilgisini kaybedecektir.

Parmak emme gibi yalancı meme de 4-5 yaşından önce bırakılması halinde bebeğinizin ağız ya da diş sağlığına zarar vermez.

Çocuğunuz anlayacak yaşa geldikten sonra yalancı memeyi, örneğin bir hediye karşılığında veya yalancı meme yerine büyüklerin kullandığı bir şeyin hediye edildiği bir "memeyi bırakma töreni" ile kendi isteğiyle bırakabilir.
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2008 Saat 16:12
ClapClapClapÇok sağlam bilgiler. Ellerine sağlık İfakat.Clown
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2008 Saat 17:04
teşekürler İfakat.Clown B en emziğe karşıyım. Sürekli emmek isteyen , ağlayan bir bebek için ervet ama diğerleri için hayır. Bizim dr. muzda böyle düşünüyordu o yüzden biz hiç kullanmadık.
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 10021
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2008 Saat 18:52
teşekkürler şengül ve duyguClown ben kullanıyorum ve iyikide alıştırmışım diyorum başka türlü ağlamasını susturamıyordum
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
şimal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2008 Saat 22:07
Evet büyük kolaylık bir de emzik emen çocuk sakin oluyor sanki.

Biz yaza bırakmayı düşünüyoruz inşallah kolay olur
Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan yelkenlerinizi nasıl açtığınızdır.
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 71786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2008 Saat 10:19
tesekurler ifaketcigim

Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2008 Saat 10:47
Ben de kullanıyorum maalesef anneleri çalışan ve bir başkası tarafından bakılan bebekler için büyük kolaylık Arda hala emiyor bu annenin keyfi için yapılan bir şey değil bebeğin sakinleşmesi ve huzursuzluk yapmaması için Wink

zaten uzmanlar 3-4 yaşından önce bırakıldığı takdirde diş sağlığını etkilemeyeceği konusunda hemfikir Wink

ifocum sağol bilgiler içinClapClap
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2959
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2008 Saat 13:14
bende emziğe karşı olduğum için oğluma vermedim.1 yaşın akdar ben bakacağım için ,belki bir başkasına bırakmak zorunda kalsaydım kullanabilirdim.
paylaşımın için teşekkürlerClown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.