Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Evlilik & İlişki
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BOŞANMA YA DA BOŞANMAMA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBOŞANMA YA DA BOŞANMAMA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
balamut Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 260
Mesajın Direkt Linki Konu: BOŞANMA YA DA BOŞANMAMA
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2008 Saat 13:11

arkadaşlar çok merak ettiğim bir soru var bu bir nevi genel nabız ölçme gibi bişey herkesin fikrini ve gerekçesini öğrenmek istiyorum sizce aile içi şiddet,aldatma v.b. boşanma sebeplerine sahip bir çift boşanmalımı yoksa çocukları için herşeyi sineye mi çekmeli ? lütfen görüşlerinize ilişkin gerekçeleride yazın.

Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2008 Saat 13:41
Offff yaaaaaaaaaaa çok zor bir soru zaman zaman çevremdeki boşanmaları gördüğümde yada dizelerden etkilendiğimde ne yaparım diye düşünüyorum sanki şu an bana özellikle aldatma affedilemez gibi geliyor ama Allah korusun hani insanın başına geldiğinde tepki nasıl olur o anki psikolojiyle bilemiyorum.Confused

Aldatma çok ağır ama yaaaaaaaaaaaaa Allah hiçbirimize yaşatmasın sevdiğin adam, evlendiğin adam, çocuk verdiğin adam başkasını öpüyor , seviyor. Bilmiyorum bana affedilemez gibi geliyor ama hepimizin var aile içinde sıkıntıları huzursuzlukları tabi ki çocuklarımız için çoğu zaman susuyor, idare ediyoruz. Dediğim gibi dayak, aldatma olmadığı sürece saygı ve sevgi bitmediği sürece evlilikler sonlandırılmamalı diye düşünüyorum. Devir de değişti tabi o kadar komik nedenlerden boşananlar var ki ....... o da tartışılır bir konu...

Ama dün takvim yaprağında bir yazı okudum paylaşmak isterim. Evlenin, boşanmayın. Her boşanma oldugunda arş sallanır....

Allah herkese bir yastıkta kocamayı nasip etsin Clown 
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2008 Saat 13:51
bu ciddi anlamda düşününce gerçekten çok zor bir soru..çünkü yaşamadığın bişey,bir korku için ceavp vermeye çalışıyorsun..Ama bence aile içinde şiddet uygulamaları ve hatta aldatma varsa o evlilikte problem vardır ve o problemli ve sorunlu evlilikte büyütmek istemem çocuğumu..tabiiki boşanmanın getirdiği yaralanmalar ve etkileşimlerde olacak çocukta ama burda seçim kötünün iyisini seçmeye kalıyor..beni içinde bu boşanmak gibi gözüküyor..çünkü mutsuz bir anne çocuğunuda mutlu edemez,ona gerekli sıcak yuvayı sağlayamadıktan sonra anne-babasını birarada görmeinin ona ne faydası olacakki..Ayrıldıktan sonra çocuğunun psikolojini düzeltmek için uğraşırsın ama sırf çocuk ayrı anne-baba çocuğu olmasın diyede böyle saygısını yitirmiş bir evlilikte çocuk büyütmeye çalışmanın bi faydası olacağını sanmıyorum.Allah kimselere yaşatmasın ve bu zor seçimi yapmak zorunda bırakmasın..
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
AyseUlusal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 310
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2008 Saat 16:23
Kimse böyle acılar çekmesin demek isterim ama maalesef çekenler var.Böyle bir durumda ben ne yaparım diye zaman zaman düşünürüm.Şiddet kesinlikle affedilir bir şey değil aldatmaya gelince;bu durum bence olayın şekli ve aldatılan kişinin yaşı ile çok ilgili.Çok genç yaşlarda gemiler yakılıyor rahatça.Ama biraz olgunlaşınca olaydan çok hisler ön plana çıkıyor ve kişiler artıları ve eksileri ile herşeyi göz önünde bulundurarak karar veriyorlar.Tabi sürekli bir aldatmadan bahsetmiyorum.Bir kez yapılan hatalar kastettiğim...Herkese göre değişir davranış şekilleri kimi eşini/sevgilisini çok seviyordur(çünkü birini sevmek zamana ve şartlara göre değişmez ya seviyorsundur ya sevmiyorsundur)kimi kurulu düzenini bozmak istemiyordur,kimi arkasına bile bakmayacak belki ama imkanları izin vermiyor.......bu liste uzayıp gider.Benim ne yapacağıma gelince dediğim gibi şiddet zaten affedilir bir şey değil ama aldatma konusunda en azından düşünürdüm herhalde.Çocuklar için değil gerçekten durumu mantık çerçevesinde düşünürdüm.Hayat uzun ileride verdiğim karardan pişmanlık duymamak için enine boyuna düşünürdüm.İnsanın kolayca içine sindirebileceği bir şey değil aldatılmak ama....Tabii tut ki düşündün ve devam dedin bir kez daha aynı şey olursa hiç şansı yoktur o birlikteliğin...
Ama şu konudan eminim ki çocuklar için mutsuz bir birlikteliği sürdürmenin hiç anlamı yok...

Yukarı Dön
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 5896
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2008 Saat 17:18
Çocuklar için mutsuz bir evlilik sürdürülmemeli, zaten mutsuzsun çocuğuna ne vereceksin?

Önemli olan evliliği bu seviyeye getirmemek; sebep ne olursa olsun.

Sona yaklaşmamak için de neler yapılması gerektiği, mutlu evliliklerin sırları bölümünde uzun uzun anlatılmışSmile
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12436
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2008 Saat 23:52
Cevaplanması kişiden kişiye değişebilen bir sorudur.Allah kimsenin başına kadın veya erkek şiddet,aldatma vs gibi nedenlerle yuvalarını yıkılması olmasın.Ama malesefki oluyor.

Şayet bu sayılan durumlar var ise çocukların yıpranmaması adına medeni bir şekilde bitmesi daha doğrudur.
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2008 Saat 01:04
Bana göre bir evliliği bitirebilecek konular.Çocuk için kabul dahi edilemez. Eğer çocuk için siğneye çekilirse kişinin kendine saygısıda kalmaz,psikolojiside bozulur. Böyle bir kişi çocuğa ne kadar verimli olur ki..Mutsuz,yalan duyguların hakim olduğu bir yuvada çocuk ne kadar sağlıklı büyüye bilir ki!
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2008 Saat 07:52

Bitiririm, düşünmem bile.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.