Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emzik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuemzik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8306
Mesajın Direkt Linki Konu: emzik
    Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 09:31
Arkadaşlar Kızım artık 18 aylık oldu ve emziği bıraktırmak istiyorum..Eskiden zaten gündüz vermiyordum ,oda istemiyordu ama son 2-3 aydır feci dadandı.Gece uyurken ağzından düşsse,memmee..memmee diye istiyor,gündüz uykunun dışında vermemeye çalışıyorum ama memmeee çığlıkları bitmiyor..Nasıl bıraktırılır bu yalancı emzik..fikir verirmisniz???
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 16089
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 10:13
İrmeciğim benim kızım da emzik kullanıyor, bende 18. ayda falan bıraktırmayı düşünüyorum, genelde bıraktıran kişiler kuşlar kaptı, kayboldu vs. gibi şeylerlerle kandırdıklarını duydum, ortada görmeyince bir süre sonra unutup, istemiyorlardı Smile

Düzenleyen fatoş - 01 May 2008 Saat 10:14
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 10:25
Ayy fatoş benim kız yemez bu numaraları napcam şimdiden deniyorum onları ,pek oralı değil..yırtıyor kendini böyle yapması daha çok etkilemesin sonra onu,ne kadar yırtarsa yırtsın vermemem lazım dimi...
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 16089
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 10:42
Bence de canım, sen bu numaralara kanma, bir yapacak, iki yapacak sonra unutucak, çünkü kimse kolay kolay bıraktıramıyor Confused
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 10:44
arda da emzik hastası gece gündüz farketmiyor yıkıyor ortalığı anne meme very diye vermezsen çığlığı basıyor bizde 3 tane emzik geçen birini yaktım ocakta ayyyy pis olmuş, kaka olmuş pis pis dedim allahınm susmak bilmedi alışır susar dedim ama nerdeeeeeeeeeeeeeee dayanamadım dolaptakileden veridm

alperde memenin ucunu kesip zeytin çekirdeğini koymuştum böcek girmiş demiştim bırakmıştı bu zor gibi duruyorrrrrrrrConfused
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 10:57
İrme işe yarar mı bilmiyorum ama emziğin bir yerini delip ona verebilirsin. Yeni duymuştum ben de...Ama takip açısından gündüz verip sonucu izle istersen. O zaman zevk alamayıp bırakıyorlarmış. Kolay gelsin canımmm.Clown

Sana birkaç yazı buldum bu aradaApprove

Emziği nasıl bıraktıracağım?
Emziği bırakmak için değişik öneriler vardır. Örneğin çocuğunuzun ikinci doğum gününü emzik bırakma günü ilan edebilirsiniz. Ona büyüdüğünü ve emziğine güle güle demesi gerektiğini söyleyip, artık oynamadığı bir kaç bebek oyuncağıyla beraber emzikleri de daha küçük bir bebeğe vereceğinizi söyleyip beraber bir paket hazırlayabilirsiniz. Emzik bıraktığı ilk bir kaç gün uyumaya dalmakta zorluk çekeceği için devam ediyorsa biberonuyla ona süt  ya da meyve suyu verin. Biberon kullanmıyorsanız, uyuyuncaya kadar yanında kalın ve ona hikaye okuyun, saçını okşayın ya da sırtını kaşıyın. Yani emzik yerine onu rahatlatıcı bir şeyleri koyabilirsiniz. Emzik bırakmayı asla bir yasaklama şekline sokmayın, çocuğunuzu bunun beraber alınmış bir karar gibi kabul ettirin. Bunun için hayal gücünüzü kullanıp değişik yöntemler bulabilirsiniz.

Eğer bebeğiniz emziği bırakmak istemiyorsa bir takım önlemler almak gerekir:

- Öncelikle emzik emme süresi mümkün olduğunca kısıtlanmalı, emzik kesinlikle şeker, reçel vs gibi şeylere batırılmamalıdır.

- Emzik emmek istediğinde sevdiği bir sebze meyve verilerek onunla oyalanması sağlanmalıdır. Bu tür şeyleri de yerken tek başına bırakılmamalı, emmesi önlenmelidir.

- Ayrıca emziği emmediği durumlarda mükafatlandırılarak (sözle veya hediye ile veya bak büyüdün işte gibi sözlerle...) teşvik edilmelidir.

- Anne ve babanın en çok dikkat etmesi gereken nokta; bebekleri gergin, sinirli ve huysuzken emziği onu susturmak için tek çare olarak görmemektir. Ağlayan bebeği susturmak için önce tatlılıkla yaklaşarak sakinleştirmeye çalışmak gerekir.

- Daha büyükçe çocuğunuza, bazı karşılaştırmalar yaparak, yuvada başka hiç kimsede emzik olmadığını anlatabilirsiniz: Ama sakın onu utandırmayın; yuvaya emziksiz gitmeyi bir oyunmuş, yeni bir deneymiş gibi görmesine gayret edin.

- Böylece çocuğunuzun gün geçtikçe emziğe yalnızca yatma saatlerinde gereksinme duyacağı, daha sonra da hiç duymayacağı bir noktaya erişirsiniz.

Emzik bırakılması için anne ve babaların dikkat etmeleri gereken noktalar nelerdir?
Dr. Dicle İnanç
Öncelikle bilinmesi gereken emzikten vazgeçirme sabır ve ilgi gerektiren bir durumdur. Bunun için ebeveynler vakit ayırabilecekleri uygun bir zaman bulmalıdırlar. Öncelikle emzik kullanma süresi mümkün olduğunca kısıtlanmalı ve çocuk başka şeylerle oyalanmalıdır (ona sorular sorun, şarkı söyletin, sevdiği bir yiyeceği verin). Emzik bırakmayı asla yasaklama şekline sokmayın. Özellikle bağımsızlıklarını kabul ettirmeye başladıkları iki yaş döneminde bebekler, büyüdüklerinin vurgulanmasından büyük zevk alırlar. Ayrıca emzikte yapılan bazı küçük değişiklikler, deformasyonlar bebeğin eskisi kadar emmekten zevk almasını engelleyecektir. Düzenli aralıklarla beslemek, uykusuz kalmaması bebeğin emzik isteğini azaltacaktır. Eğer alınan tüm önlemlere rağmen bebeğiniz emzikten vazgeçmiyorsa telaşa kapılmayın, inatlaşmayın. Bebeğiniz her şart altında emmek istiyor ve olumsuz sosyal davranışlarda bulunuyorsa bir uzmana danışmanız faydalı olacaktır.
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 11:25
Kızlar çok teşekkürler,bi arkadaşımda sirkenin çok işe yaradığını söyledi,her emzik istediğinde sirkeye batırıp ver,ben gerçek memeden bile öyle kestim ,çok işe yarıyor dedi..Deneyen varmı bu sirke olayını..???
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 16:48
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

Kızlar çok teşekkürler,bi arkadaşımda sirkenin çok işe yaradığını söyledi,her emzik istediğinde sirkeye batırıp ver,ben gerçek memeden bile öyle kestim ,çok işe yarıyor dedi..Deneyen varmı bu sirke olayını..???
ConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedhayır canım duymadım ben.. benim yakın bir arkadaşım emziğin ucunuda hatırı sayılır bir delik açtı. yani kesti diyelim. saklamadı ortaya koydu. oğlu gidip gelip emziği almış ağzına başta öbür emziğimi isyiyorum falan demiş. yani yarım yamalak demiş de o anlamışBig%20smile neyse sonra o da tabi aynı şekilde.. arkadaşım hiçbirşey yok gibi vermiş onu da.. Big%20smile biriki mızlamadan sonra annesi de oralı olmayınca birmiş emzik hikayesi. ama bilmem tabi onunki mi biraz kolay olmuşBig%20smile gene de bir fikir olsun diye yazdım..
bir de emzik perisi diye birşey okumuştum bir yerde. işte emziği 1 gün süreyle ulaşamayacağı ama bildiği bir yere koyacaksın.eger birgün onu ellemezse emzik perisinin ona güzel bir hediye getireceğini emziği de karşılığında alacağını söyleyeceksin. sonra sıkı bir hediye koyman gerekiyor tabi oraya.. ayrıca da yerseWink kızın..
bildiklerim duyduklarımdan ibaret canım. çınar o yaşta olmadığı için de başka fikrim yok.. kolay gelsin..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.