Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3414
|
Konu: hamilelik unutkanlık yaparmıı??? Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 02:26 |
Hamilelik unutkanlık yapar mı? |
|
|
Son zamanlarda önemli şeyleri unuttuğunuz oldu mu? Telefon numaralarını, isimleri veya anahtarları nereye koyduğunuzu? Cevabınız evetse büyük ihtimalle hamilelik unutkanlığı yaşıyorsunuz!
Bilimsel olarak yapılan araştırmalarda, hamile kadınların öğrenme kabiliyetlerinde herhangi bir azalma tespit edilmemiş olmakla birlikte, bebek bekleyen bayanların %50’sinde unutkanlık görülmektedir. Pek çok anne adayı gebelikten önce yaşamadığı kadar unutkanlık yaşamaya başlar. Bazı bayanlarda sakarlık ve dağınıklık baş gösterir.
Yaşanan bu durumun sebeplerinden en önemlisi bedeninizdeki değişimlerdir. Hamileliğin getirdiği bütün fiziksel koşulların, uyku düzensizliklerinin, ruhsal değişimlerin yanı sıra almanız gereken pek çok karar da zihninizin meşgul olmasına neden olmaktadır.
Doğumunuzun nasıl olacağı, testler, doğum yapacağınız hastane, işinizle ilgili düzenlemeler, harcamalar, bebeğe kim bakacak gibi önemli konuların yanı sıra bebeğin eşyalarının hazırlanması, odasının rengi, süslemelerin nasıl olması gerektiği gibi daha eğlenceli mevzular beyninizi %100 meşgul eder.
Unutkanlığınızla başedebilmek için birkaç ipucumuz var:
Küçük bir not defteri tutun ve kaybetmeyin :) İsimleri, numaraları, vs. yazın.
Günlük yapılacaklar listesi hazırlayın (randevu alınacak, fatura ödenecek gibi).
Rahatlamaya çalışın, hergün belli bir zaman dilimi ayırın; kitap okuyun, banyo yapın.
Temiz hava alın, oksijen hem bedeninize hem zihninize iyi gelir.
Sakin olun ve düşüncelerinizi toplayın.
Olumsuz düşünceleri kafanızdan uzaklaştırın; dua edin, eğlenceli bir film izleyin.
Uyuyun, gün içinde şekerleme yapın.
Yerlerini unuttuğunuz eşyalar için bir sistem oluşturun; mesela anahtarları hep aynı yere koyun.
Bazı durumlarda unutkanlık içinde bulunduğunuz stresle ilgilidir. Özellikle yaşama karşı ilginiz azalmış, kendinizi mutsuz hissediyorsanız depresyon yaşıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda bir uzmanla konuşmakta yarar var.
Unutkanlığınızı fazla dert etmeyin ve bu durumu eğlenceli bir mazeret olarak kullanın!
|
|
|
 |
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Puanlar: 3781
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 07:40 |
hamilelik belirtilerine bi yenisi daha eklendi anhtarları içerde unuttum  ..... yoksa .....  .....
|
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8271
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 08:51 |
Wallaha bende yapmıştı  hatta öyleki artık herşeyi hamileliğe yorar olmuştum..
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 11:39 |
valla ben şimdi daha unutkanım yaa... ciddiyim çınar bana dünyayı şaşırttı....
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
Şehnaz
Elmas Üye
Puanlar: 7682
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 12:49 |
Çok şükür bende olmadı. İnşallah oğlan doğuncada olmaz
|
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 12:54 |
ya bende doğumdan sonra başladı,seha benim nevrimi döndürdü
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 14:27 |
bendede çok oluyodu hamilelikte.. şimdi azaldı gibi sanki ama tamamen geçti diyemem. oğlumla ilgili konular dışında çoğu şeyi hala unutuyorum 
|
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 14:29 |
|
|