|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 19> |
Yazar | |
rabia narin ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nis 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1063 |
![]() Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2007 Saat 00:20 |
AŞI TAKVİMİ
Bebeğinizin Doğum Tarihi: Ay Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Yıl 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 Bebeğinizin Aşı Takvimi Aşağıdaki Gibi Olacaktır: Hepatit B (1): Hepatit B (2): DBT+Polio+HIB (1): BCG (1): DBT+Polio+HIB : DBT+Polio+HIB (2)+ Hepatit B (3): Grip Aşısı (Rutin Değildir): Kızamık: MMR (1): DBT+Polio+HIB (4): Su Çiçeği (Tek Doz): Hepatit A Aşısı (1): Hepatit A Aşısı (2): MMR (2)+ DBT+Polio+HIB (5): DBT+Polio+BCG (2): DBT+Polio: Tetanoz: Dikkat: Aşağıda yer alan aşı takvimi Türkiye'de 2002 yılı itibarıyla uygulanan aşı takvimidir. Başka bir ülkede yaşıyorsanız bu takvimde önemli değişiklikler olabileceğini dikkate almalısınız. AÇIKLAMALAR: DBT: Difteri, Boğmaca, Tetanoz HIB: Hemofilus Influenza B Polio: Çocuk Felci BCG: Tüberküloz Aşısı MMR: Mumps (Kabakulak), Measles (Kızamık), Rubella (Kızamıkçık) Boğmaca aşısının yan etkisi daha az, ancak daha pahalı olan "Aselüler" tipi de mevcuttur. Polio aşısının hem ağızdan damla, hem de enjeksiyon formları mevcuttur. 2000 gramdan daha düşük ağırlıklı doğan bebeklerde immun yanıt yani aşı etkisi daha düşük olacağından bu şema değişebilir. Bu şema 2000 yılına aittir ve değişebilir. Bu aşı takvimini şimdiden yazdırarak bebeğiniz doğduktan sonra referans alın... Düzenleyen ifakat - 16 Haz 2009 Saat 22:27 |
|
![]() ![]() o ğ l u m o l m a d a n a s l a . . . |
|
![]() |
|
duygu07 ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 7479 |
![]() |
eline sağlık canım. www.pnomokok.com sitesinde kişiye özel buldum ben de aşı tarihlerini. ilgilenenler oraya da bakabilirler. |
|
![]() |
|
ifakat ![]() Kıdemli Moderatör ![]() ![]() "Yağmurun annesi... Çıtır pare mod" Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 10021 |
![]() |
Pnömokok aşısı
Pnömokok adlı bir bakteri tarafından oluşturulan zatürre,birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de bir hala sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir. Bu mikrop,damlacık enfeksiyonu şeklinde aksırık ve hapşırıkla hasta insanlardan sağlam kişi ve çocuklara bulaşmakta ve öncelikle akciğerlere yerleşmekte ve zatürreeye neden olmaktadır. Hastalık yüksek ateş,öksürük,halsizlik ve solunum yetmezliği oluşturmakta ve bundan da öte vücuda giren mikrobun kan yoluyla yayılması sonucunda menenjite neden olabilmektedir. Etkin tedavi edilemeyen bebekler ve çocuklar bu hastalık nedeniyle hayatlarını kaybedebilmektedir. Özellikle yetişkinlerde görülen menenjitlerin % 60-70 nedeni pnömokok adı verilen bu mikroptur. Son zamanlarda oldukça artan bilinçsiz ve doktor kontrolsüz antibiyotik kullanımı bu mikrobun ilaçlara karşı direncini arttırmış ve sonuçta bir çok antibiyotik bu mikroba karşı etkisiz kalmıştır. Bu nedenle pnömokokların meydana getirdiği zatürre ve mikroba bağlı beyin iltihaplarından korunmada tek ve en güvenilir yol kişilerin aşılanmasıdır.
Pnömokok aşısı Pnömokok aşıları, bu hastalığı meydana getiren başlıca mikropların etkisiz hale getirilmesi ile hazırlanan karma aşılardır. Pnömokok aşıları, konjüge (PCV) ve polisakkarid (PPV) olmak üzere 2 çeşittir. PCV, 2 aylıktan itibaren uygulanabilen ve 2-4-6. aylarda 3 doz ve 12-15. aylar arasında uygulanan tekrar doz olmak üzere toplam 4 doz uygulanmalıdır. PCV aşısı, çocuklarda hastalığa en çok neden olan 7 pnömokok tipine karşı koruma sağlamaktadır. PPV, 2 yaşından itibaren uygulanabilen ve tek doz uygulanması önerilen bir aşıdır. Çocuklarda ve erişkinlerde hastalığa en çok neden olan 23 pnömokok tipine karşı koruma sağlamaktadır, bu tipler % 95 sıklıkla görülen mikrop tipleridir. PPV, özellikle pnömokokların neden olduğu hastalıklara karşı risk altında olan, özellikle dalağı alınmış ya da bağışıklık sistemi baskılanmış kişilere önerilmektedir __________________
|
|
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
|
![]() |
|
hilal ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Puanlar: 21227 |
![]() |
canım çok saol yaaa
![]() ![]() ![]() |
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
![]() |
|
ifakat ![]() Kıdemli Moderatör ![]() ![]() "Yağmurun annesi... Çıtır pare mod" Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 10021 |
![]() |
bende yaptırıcam araştırıyorum b,raz pahalı ama herşeye değer yavrumun sağlığı
![]() |
|
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
|
![]() |
|
suzi ![]() Pırlanta Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Kas 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 12443 |
![]() |
Ben daha önce dr sormuştum gerekli olmadığını söylemişti.Tekrar sormakta fayda var,sağol.
|
|
![]() |
|
![]() |
bence gereği var neden olmasın gereği anlamadım
|
|
|
|
![]() |
|
hilal ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Puanlar: 21227 |
![]() |
söz konusu çocuklarımız olunca parayı düşünmüyoz ...borç ederim ama yinede yaptırırım
|
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 19> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|