Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KUSUYOR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKUSUYOR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
Mesajın Direkt Linki Konu: KUSUYOR
    Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 15:24
Merhaba  Özlem  Hanım,

Kızım 13.ayını yeni doldurdu.Çok sinirli bir bebek.İstediği birşey olmayınca ağlamaktan morarıyor.Son 1 haftadır farklı bir taktik uyguluyor,eşim işe giderken arkasından ağlıyor,oda gitmek istiyor yada istediği ve gerçekleşmeyen birşey olunca ağzını açıp:(bazende parmak sokup)kusuyor,midesinde ne varsa...ÇOK yoruldum(çünkü zorla yemek yedirebiliyorum,çok iştahsız...saatlerce uğraşıyorum,bu şekilde emeklerim boşa gidiyor) ve sinirlenmeye başlıyorum artık...Yanlız kalmak istemiyor,sürekli başka insanların kendisiyle ilgilenmesini istiyor,çocuklardan ziyade büyük insanlarla ilgileniyor.Hergün parka götürüyorum,gezdiriyorum,ama yinede yetemiyorum.Bütün tatilleri kayınvalidemlerde geçiriyoruz,ev çok kalabalık oluyordu 30 kişi oluyor neredeyse evde,kucaktan kucağa geziyordu,çok şımartıyorlardı,evimize gelince çok zorluk çekiyor-uz.9 günlük bayram tatili var ve yine düzenimiz bozulmuş olarak evimize döneceğiz:( mesela orada yemek yedirirken daha çok zorlanıyorum,hemen onlara sığınıyor...Bu kadar şımartılması beni çok rahatsız ediyor.İlginin fazlasıda ilgisizlik kadar zarar getiriyor.Sizin fikrinize çok ihtiyacım var.Sosyal bir çocuk ne yapmam lazım sürekli birilerini bulamamki,yanlız başına da bişeyler yapabilmeyi nasıl öğreteceğim:(

nasıl davranmamız gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler...

Düzenleyen sunacumen - 22 Eyl 2008 Saat 12:24
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2008 Saat 17:15
yalnız başına kalmak ,sosyalleşmek için  henüz çok erken. 3 yaşından sonra çocuklar sosyalleşmeye başlar. bu konuda endişelenmeniz gereksiz. parka gitseniz de kızınız ya kendi kendine oynar yada sizi yanınızda ister, bunlar çok doğaldır ve zamanı gelince o da arkadaşlarıyla oynayacaktır. şımarma konusuna gelince, evet büyüklerin yanından ayrılırdığınızda biraz zorlanırsınız, ancak kzızınız bir süre sonra nerede nasıl davranacağını anlamış olur ve eve döndüğünüzde sizin düzeninize alışır. kızınız kusmanın dikkatinizi çektiğini fark etmiş ve bunu siziz ilgisini çekmek için bilinçsizce de olsa kullanıyor. yemeğiyle fazla ilgilenmez ve kusmasına özel önem göstermezseniz bu davranışını giderek azaltacaktır. sabır çocuk yetiştirmekte en öenmli meziyetlerden biri çocukların doğal gelişim çizgisini beklemek gerekli
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.