Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Prenses doğum?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuPrenses doğum?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Konu: Prenses doğum?
    Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2008 Saat 20:12

Arkadaslar;

Dun aksam bir arkadasimin yanindaydim. Prenses dogum diye agrisiz normal dogumdan bahsetti. nasil birsey oldugunu tam o da bilmiyor. yanlis hatirlamiyorsam yengesi oyle dogum yapmis.

prenses dogum dedigin epidural gibi birseydir ya da odur hic duymadim dedim. bilmiyorum dedi. konustuk biraz. malum beni dogum stresi simdiden basti da.Cry

sizin bir bilginiz duyumunuz var mi bu konuda? neymis bu prenses dogum? acaba benim dedigim gibi epidural anestezi mi ki?

Düzenleyen Elif Hansa - 09 Ağu 2008 Saat 20:14
Yukarı Dön
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 169
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2008 Saat 23:13
Big%20smileevet canım prenses dedikleri epidoral doğummuş.doğumunda prensesi varmı yaLOLhalk arasında öyle yayılmış ya öyle yada böyle biz bunları vakti geldikten sonra tutamayızLOLneyse sanada banada tüm doğum korkusu olan annelerede rabbim kolaylık versinBig%20smile
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2008 Saat 00:25
amiiiiiiiinnn.

bende topigi actiktan sonra ogrendim. hamilelik basima vuruyor malum o yuzden jeton gec dusuyorTongue
Yukarı Dön
gülgün Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2008 Saat 16:41
sana yardımcı olayım diye araşyıtırayım dedim bende öğrendim sayende teşekkürler

Doğum, anne adayları için artık büyük acılar çektiren kabus olmaktan çıkıyor. "Prenses Doğum" adı verilen ağrısız doğum yöntemiyle, sancı çekmeden, o dayanılmaz ağrılara katlanmadan anne adayları bebeklerini kucağına alabiliyor.

"Prenses Doğum" adı veriler bir yöntem sayesinde anne adayları acı çekmeden doğum yapabiliyor. Anne adayları ağrısız doğum ile karnındaki bebeğini tüm hareketlerini hissederken, sancı hissetmiyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berrin Günaydın, ağrısız doğum yapmak isteyen anne adaylarının tercih ettiği 'Prenses Doğum' yöntemini anlattı. Doç. Dr. Günaydın, yöntem için öncelikle hastanın rahim ağzının belirli bir değere kadar açılması gerektiğini ifade ederek, sırta yapılan bir iğne ile bütün acıların ortadan kaybolduğunu söyledi. İğnenin yapılmasıyla vücudun bir süre sonra uyuşmaya başladığını belirten Günaydın, "Hasta elindeki cihaz sayesinde ağrısın şiddetini kendi ayarlayabiliyor. Verdiğimiz ilaçların anne ve bebeğe zararı olmadığı bütün dünyada kanıtlanmıştır.

Bu yöntem doğum yapan kadınların ve elbette doktorların da işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor" diye konuştu. "Prenses Doğum" yöntemi ile bebeğini dünyaya getirmeye hazırlanan anne adayı ise, "İğne yapıldıktan sonra sancım durdu. Böyle bir imkan varken neden acı çekeyim? Daha rahat bir doğum yapmam için doktorum bu yöntemi tavsiye etti, bende kabul ettim" şeklinde konuştu. Bu yöntem ile ağrının kontrolü kısmen annenin kontrolüne bırakılıyor, yani anne adayı doğuma kadar ağrılarını kontrol edebiliyor. "Prenses doğum" olarak adlandırılan ağrısız doğum yönteminin hiçbir yan etkisi bulunmuyor. Anne adayları ağrısız doğum ile karnındaki bebeğini tüm hareketlerini hissederken, sancı hissetmiyor. Bütün bunlardan sonra yapmanız gereken, bebeğinizi kucağınıza alacağınız o mutla anı beklemek.

Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2008 Saat 15:47
Allah bütün hamişleri ağrısız sancısız meleklerine kavultursun inşallah...
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2008 Saat 16:39
bende epudural istiyorum normal doğum da olsa sezeryan da olsa eğer tutarsa kesin epudural Big%20smile
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 70718
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2008 Saat 16:40
dogumun adimi prenses ben anlamadim
simdik normal yol varken ne gerek var sibel egri ciziyon sen acisini hissset önce

Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2008 Saat 16:59
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

dogumun adimi prenses ben anlamadim
simdik normal yol varken ne gerek var sibel egri ciziyon sen acisini hissset önce

agrisiz dadi tuzu cikmiyor di mi yasmin LOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.