Merhabalar Kadir bey yeniden aynı sorunla karşınızdayım maalesef.
Bu soruyu sorduğumda kızım 15 aylıktı ama şimdi 18 aylık ve aynı sorun başımızda… Kusma ve ardından gelen ishal...
Dün sabah başlayan kusmalarımız akşama kadar devam etti ve doktorumu aradım bana emed... fitil verdikten bir iki saat sonra azar azar gıdalara hafifçe ve sıvı olarak başlamayı önerdi. Bundan sonra da şiddetli kusmaları olursa mutlaka hastaneye gidelim çünkü sıvı kaybı olur dedi. Kusmalar emed...dan sonra da devam edince çalıştığım üniversitenin aciline gittik. İşin ilginci kızımız Nil'le aynı sınıftaki 20 aylık arkadaşı da aynı sorunla serum alıyordu. Bu sorunun iki bebekte de olduğunu anlattığımız doktor besin zehirlenmesi olabileceğini söyledi. Kan tahlilimizin sonucu iyi çıktı. Onların da kan sonuçları iyiymiş. Bu arada ben rotavirüs veya diğerlerinden korktuğum için kaka testi de yapılmasını istedim ama saçmalık ki hafta sonlarında bu testi yapamıyorlarmış. Eve gelir gelmez gece ishal başladı. Ben de bugün özel bir hastanede kaka testi yaptırdım şükür temiz çıktı. Bugün de kusmalarımız devam etti ve beraberinde sabah ateş başladı. Ateş düşürücü verdim suyunu kussa bile verdim. Ateşin başlangıcı beni korkutmuyor ama kusmanın önüne geçemiyorum. Yavrum biraz mamayı çok sevdiği için mama mama dedi kuru ekmek ve bisküvi verdim. Geceleri süt içmeden uyumaz çünkü. Zar zor uyuttum.
Bu kusmaların kolayca bitmesi için bir yol yok mudur?
Yarın kreşe götüreceğim mecburen ve günü su, ekmek ve çorba gibi sıvılarla mı geçirsin yoksa kussa bile süte devam edelim mi? Çünkü kızım sütü o kadar seviyor ki ben geç kalsam bana sütün yerini gösterir. O kadar yani…
Hocam nolur bu kusmalar için yardımcı olun artık korkuyorum. İshalin sonu geliyor bir süre sonra ama kusma bitmek bilmiyor.
Çok teşekkür ediyorum şimdiden.