Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim değerlendirmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim değerlendirmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim değerlendirmesi
    Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 23:20

Kadir bey;

Oğlumun gelişimini değerlendirir misiniz:
tam altıbuçuk aylık.
kilo: 8200 g.
boy:69 cm.
baş çevresi:43 cm

teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 09:42
2cm. boy, 200g. ağırlık fazlası var.Boyuna göre 300g. eksiği var, sakın bunu düzeltmeye kalkmayın, aynı şekilde devam edin.
Baş çevresi1.5cm. ufak......Ya erken doğdu, yada ailede minyonlar var. Sütlü beslenme çok mühim...D vitaminini ihmal etmeyin.
Yukarı Dön
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 09:55
d vitamini olarak  multi t.b veriyorum. günde bir ml. veriyordum ama doktorumunz son gidişimizde 10 damlaya düşürdü.neden acaba?sormayı da unuttum
Yukarı Dön
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 09:58
37 haftalıkken doğdu ve ailede çok sayıda minyon var doğru. 6 aya kadar sadece anne sütü aldı.6 aydan sonra doktor geç artık deyince geçtim ek birşeyler vermeye.sütüm iyice  azaldı.normal yemeklerden yiyebilir mi artık oğlum? vermemem gereken birşey var mı?özellikle bunu sormak istiyorum. teşekkürler doktor bey.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 10:05
6 ayını geçtiği için, biraz rahatız. Eğer çocukta emme refleksi devam ediyorsa, emzirin, çok faydası var.Eğer meme ile olan muhabbeti gitti ise , boşuna uğraşmayın.Baş cevresi , erken doğumdan olabilir, öyle ise, zamanla arayı kapatır.
Yemekleri et-süt ağırlıklı olsun. Normal (etli) yemeklerden deneyebilirsiniz.Multi... hergün 1 ml. verin, azaltmayın..
Yukarı Dön
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 10:38
geceleri sadece anne sütü alıyor zaten. gündüz de ara ara emiyor.dün etli dolmanın içini verdim şapur şupur yedi.korktum fazla vermedim. salçalı etli diye korktum :)

çok teşekkür ederim Kadir Bey...
Yukarı Dön
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 10:43
bir de doktorlar biz anneleri o kadar çekinceli hale getirdiler ki! birşey vermeye korkuyoruz. yok normal yemek veremezmişiz 9 aydan sonraymış. yok şeker sakın ha.ama pekmez verebilirsin Shocked.neymiş sadece meyve suyu, püresi, sebze püresi imiş. muz bile verdirmiyorlar.

bir de doktor bey
baş çevresinin küçük olması -eğer erken doğumdan kaynaklanmıyorsa- ne gibi bir zararın belirtisi olur? önemi nedir acaba?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 11:09
Baş çevresini unutun...Bir zararı olmadı, olmayacak. 6. aydan sonra evde pişen etli sebze yemeklerini verin. Sebze çorbaları ile uğraşmayın. Sebze çorbaları, yemek yapmasını bilmeyen Amerikelı anneler için icad edilmiştir, bize uymaz...Ezberci doktorlara kanmayın.6. aydan sonra hertürlü meyvayı ( muz dahil) verebilirsiniz. Sınır; 6. ayda evvel, "çekirdeği" ile beraber yenilen meyvaları vermeyin.6. aydan sonra hapsi serbest.
Şeker/pekmez açmazını görüyorsunuz, saf "glikoz" olan pekmezi verirler, yarısı glikoz, yarısı fruktoz olan sofra şekerini vermezler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.