Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inek sütü alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminek sütü alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Başak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: inek sütü alerjisi
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2007 Saat 12:00

Merhaba,

9 aylık bir oğlum var. Bebeğimdeki kusma ve kakasında mukuslu yapının araştırılması sonucu 6.ayında çok hafif düzeyde inek sütü alerjisi tanısı kondu, o günden beri ben de süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Anne sütü vermeye devam ediyorum. Oğluma 8.ayından bu yana keçi peyniri yediriyorum. Ben de keçi peyniri ve inek yoğurdu tüketiyorum. Bir de pepti junior ile kahvaltı ve akşam mamasını takviye ediyorum. Doktorumuz 9.ayından itibaren azar azar yoğurt başlayabileceğimi söyledi. Başladım oğlum yoğurdu çok sevdi fakat o günlerde geceleri çok sancısı oluyordu. Demir takviyesine başlamıştık, ondan olabilir diye demiri kestik düzeldi fakat ben yoğurt vermeye korkuyorum. Sizce verebilir miyim? Yoğurt verebilirsem inek peyniri de veremez miyim?

Bir de oğlum kesinlikle meyve yemiyor. Ne yapmalıyım?

Son olarak tahıllı mamalar gaz yapar mı? Ne zaman tüketsem huzursuz oluyor gibi hissediyorum ancak demir yönünden zengin olduğu için az da olsa bir öğünde mamasına karıştırmak istiyorum.

Sorularımı yanıtlayabilirseniz çok memnun olacağım, çok teşekkürler…

Canım başkasının sorusu altında sorduğun için, doktorumuzun sana daha rahat cevap verebilmesi için sana ayrıca bir başlık açtım Wink

Düzenleyen fatoş - 16 Eki 2007 Saat 12:49
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2007 Saat 22:01
Merhaba...
Yoğur verince inek sütü allerjisi dışındaki bir nedenle de sancısı olabilir.  Aslında bunu ortaya çıkaracak basit bir dışkı tahlili de vardır. Bu tahlil sonucuna göre birşeyler önermek mümkün olabilir. İnek peyniri de bu tahlil sonucuna göre değerlendirilmeli.
Dokuz aylık bebek için zaten demir durumu değerlendirlmesi söz konusu olur sağlam çocuk izleminde. Bunun sonucuna göre tahıl hakkında karar verilmeli. belik demir damlası başlamak bile gerekebilir.
Nereden yazıyorsunuz bilemiyorum. İstanbul da iseniz görüşebilirsek sevinirim. Sevgiler...
Yukarı Dön
Başak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2007 Saat 22:16
Yeniden merhaba,
yanıtınız için çok teşekkür ederim. Sizinle görüşebilmeyi ben de çok isterdim fakat kısa bir süre önce İstanbul'dan İzmit'e taşındık bu nedenle görüşebilmemiz şimdilik çok zor.
Bahsettiğiniz dışkı tahlili "specific Ige"mi? zira bu testi bebğimin 6.ayında yaptırmıştık. değilse ismini öğrenebilir miyim? burada araştırsak...
bir de demir takviyesi için önce kan tetkiki mi yapılmalı sizce.?doktorumuz bebeğimdeki bağırsak şikayetleri nedeni ile demiri kesmemizi önerdi çünkü..
yeniden teşekkür ediyorum....
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2007 Saat 23:52
Sözünü ettiğiniz test dışkıdan bakılmaz. Kandan bakılır ve değişik maddelre karşı allerjisi var mı araştırılır. Ben size bu satırlar aracılığı ile doktorluk yapmaktan ve sizi yönlendirmekten imtina ediyorum. Bu çok yanlış olur. Çocuğu görüp muayene etmeden ve sorunu tüm detayları ile öğrenmeden sizi yönlendirmem çok yanlış olur.
Demir takviyesi için çocuğun  beslenme özelliklerini bilen bir çocuk hekimi kan sayımı istemeyebilir. Bu bir de önerdiği  demir ilacının dozu ile de ilgilidir. Yani işler sizin düşündüğünüzden biraz daha karışıktır. Doktorunuzla bu soruları paylaşmanızda yarar var. Sevgiler...
Yukarı Dön
Başak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2007 Saat 15:21
sizi çok iyi anlıyorum.
ilginize teşekkür ediyor ve iyi günler diliyorum.
Hoşçakalın...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.