Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kafa yapısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkafa yapısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 64
Mesajın Direkt Linki Konu: kafa yapısı
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2009 Saat 10:06
dr.kadir bey merhaba belki çok saçma gelecek ama dün akşam çok korktum batuhan  3,5 yaşında dün akşam kafasını okşuyodum elime bir eğrilik geldi bıngıldak gibi değilde tam kafasının ortasının biraz yanı gibi içeri doğru hafif eğik ve sert sonra düzleşiyor anlamadım kafa yapısı başka birşeymi çok korktum eşimde kızdı bana saçmalama diye ama şu an elim ayağım titriyo ne olabilir kafasının heryeri öyle çok düz değil ya bu nedir ne olabilir bebekliğinden beri öyle çok kusma falan olmadı offf ne yapcam ben kapanmamış bıngıldak olabilirmi öyle birşey varmı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2009 Saat 10:13
İnsanların kafatası, yekpare "bir" kemikten müteşekkil değildir.. Dış kısım ,5 adet, yassı kemikten ibarettir. Bu kemikleri, (doğum sırasında kırılmasın diye) tabiat bu şekilde yapmıştır. Bebeklerde, birbirlerine kıkırdak ile bağlanmış olan bu kemikler, bazan yatırma şeklinden dolayı şekil değiştirirler. Önemli bir şey değildir.. Mesela sırt üstü yarırılan bebeklerde oluşan, yassı "Törkiş" kafa gibi..Zamanla bu kıkırdak doku, kemikleşerek, birbirlerine "dişler" le bağlanırlar. Bu safhadan sonrada kafa şekil değiştirmez.
Yukarı Dön
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2009 Saat 10:19
dr.kadir bey arka taraf değilde üst tarafında küçğkken öyle düşme falanda yaşamadık ne olur en kötü ne olabilir öyle bir ihtimal varmı eşim benim bu herşeyi sorun etmemden dolayı artık çıldırdı ve dr.a bunun için gitmeyeceksin diyor kafa yapısı öyledir diyor ama nette kafatası çökme falan öyle birşeyler var çok korktum dr.kadir bey çocuğumda bir anormallik yok aslında ama öyle çökük gibi görünce aklım gitti korkmam için ne olması lazım
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2009 Saat 10:22
3.5 yaşında kafa kendi şeklini almıştır, bu saatten sonra yapabileceğiniz bir şey yok.Ayrıca kocanız çok haklı, zira hiç önemi yok. Sadece kozmetik.
Yukarı Dön
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2009 Saat 10:59
çok teşekkür ederim hocam içime su serptiniz görüntü olarak hiç belli olmuyor zaten kafasının arka tarafıda yuvarlak yassı olmadı hep aynı yönde yatırmamıştım ama arka taraftada çıkıntılar var üst taraftaki hafif içe doğru olunca telaşlandım ama düşünüyorumda çocuğumda anormal birşey yaşamadım bugüne kadar akıllı bir çocukta benim için öenmli olan görüntüsü değil kötü birşey çıkarmı beyinle ilgili çöküklük falan aslında ifade edemiyorum korkumuda ama bıngıldakla ilgili kötü birşey çıkmasından korktum yada ilerde bir problem olurmu diye en kötü bir şey çıkmaz demi hocam birşey olsa belirti verirdi herhalde demi?
(benim kafamın arkasıda törkiş kafa aynı tarif ettiğiniz gibi düz)
Yukarı Dön
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2009 Saat 12:03
Embarrassedmerhaba hocam,
bu sabah batuhanı dr.a götürdüm geçen sormuştum size kafa yapısı diye dr.elledi ne var dedi b, eğrilik var dedim sanki çökme gibi yoo normal dedi sen psikoloğa git dedi banaTongue

birde batuhan yemek yemiyor doğru dürüst kreştekilerde diyo çok nadir ve az yiyor ama 1 ,5 ayda 1 kilo almış 16,5 kilo ve 107 cm boyu 3,5 yaşında
şaştım kaldım kilo almış diyince ama kan sayımı düşük diye ferrosanol verdi
gelişimi normalmi gerçekten hocam yani kilosu her gören zayıf diyo gerçi zayıf olsun ona takmıyorum kafamı babamızda öyle ama boyu ile orantılı mı değerlendirebilirseniz sevinirim
son kez oğlumun kafasını göstermeme gerek yok demi artık?Embarrassed
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2009 Saat 12:34
1kg. ağırlık ve 10 cm. boy fazlası var. Boyuna göre1.2kg. eksik, hiç önemli değil. Kafasına gelince, doktor haklı...Tongue
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.