Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sağlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSağlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
AtaDenizim Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1094
Mesajın Direkt Linki Konu: Sağlık
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2009 Saat 16:30

İyi günler Dr. Bey. Çok yakın bir akrabamın 2,5 aylık kızında gaz problemi var ve sürekli ağlıyor ve sancı çekiyor. spor yaptırıyorlar fakat faydasını göremiyorlar. ne önerebilirsiniz?

Diğer bir sorum, aynı bebeğimize ishal aşısı yaptırmamız gerekli midir?
Dr. Bey  akrabam emziriyor fakat sütü pek yeterli gelmiyor. Herhangi bir  süt arttırıcı önerebilir misiniz? ne yapabiliriz?
 İlginiz ve aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117893
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2009 Saat 17:12
İshal aşısı dediğiniz aşı, "Rotavirus" aşılarıdır. Bu aşılar 3. aydan sonra yapılamıyor. Ayrıca bir evvelki aşının üzerindende 1 ay geçmiş olması gerekiyor.Anne sütü, beyinsel bir durumdur, annenin kendini moral olarak hazırlaması lazımdır. Eğer bebeği aç kalıyorsa, bebeğin kakası kestene gibi top-top çıkar. Genelde yaş ilerledikçe bebeğin anne memesinde kalış süresi kısalır, eskiden 10 dak da bitirdiği memeyi, 3-4 dak. da bitirir ve dili ile memeyi itip, sırıtır. Bu anne sütünün az olduğunu göstermez.
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2009 Saat 17:32
Hocam; oglum 4 ayina girecek ay sonu. Agladigi zaman hep acligindan agladigini dusunuyorlar, bunu cok anlatmaya calistim boyle olmadigini ama bir turlu dinletemiyorum. Evet eskisinden az kaliyor siritiyor sizin dediginiz gibi... Boyle olunca da doyurmadigini dusunuyorlar... Ve o kadar karsi cikmama ragmen ben yokken birseyler yediriyorlar ben sonradan ogreniyorum...
Bu cocuk ac, sutun doyurmuyor demelerinin bir sebebi de oglum ufak tefek bir bebek, o da sulaleden kaynaklaniyor. Ama sagligi, zihinsel-bedensel hareketleri cok iyi. Kakasi da sari, (doyuyor ama anlatamiyorum)... Yok corba sularindan tattirmaliymisim, yok yavas yavas yemek yemeliymis, yogurt yemeliymis... 6. aydan sonra ne yerse yesin, ama simdi karismayin hic degilse 6 ay sadece emsin diyorum nafile...

Sizin bir yazinizda 4-6 aydan sonra kutu sutlere baslanabilir dediginizi okumustum. 4. ayina girdikten sonra süt versem olur mu? Sütü de biberonla icecegi icin memeyi de birakir diye uzuluyorum... Bu baskilardan da kafayi yemeden once bir cozum uretmem lazim...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2009 Saat 17:52
Sakın ek gıda verme, İki şeye dikkat edeceksin.1) Top-top kaka yapması2) Aylık kontrollerinde devanlı bir kötüye gidiş olmasın. Eğer, kilo alması iyi ise, hiçbir ek gıdaya ihtiyaç yok demektir.
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2009 Saat 20:34
Hayir hic top top kaka yapmadi, hep sari ve nadiren yesil...
Aylik kontroller de iyi gibi...

Zaten yemek konusunda israr sebepleri oglumun ufak bir bebek olmasi, o da bunu zayif gosteriyor. Olay bu. Cay kasigiyla yogurda baslamiymisimConfused
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2009 Saat 10:13
6. aydan evvel yoğurt verecekseniz, evde mayalanmış, içinde süt tozu olmayan yoğurtları kullanabilirsiniz. (Bebe yoğurdu diye anılanlar)...6. aydan sonra, her türlü yoğudu yiyebilirler.
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2009 Saat 10:58
Vermek istemiyorum acikcasi 6. aya kadar hicbirsey. Dun biraz elma rendeleyip vermisler, biraz da muz. Sabah kaka yaparken zorlandi ve yaptigi kaka siyahti. Elma ve muzdan kaynaklandigini dusundum.Confused
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2009 Saat 11:12
Anne sütü alan bir çocuğun kakası, altın sarısı renkten yeşile dönerse, lüzumsuz derecede çok yiyor demektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.