Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sedab
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
|
Konu: rota virüs aşısı Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 22:16 |
Hocam iyi çalışmalar,
Size 2 sorum olacaktı. Şubat sonunda oğlum 2 aylık olacak. Doktorumuz bu ayda, rota virüs aşısı olmamız gerektiğini söyledi. Bu aşı hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim? İnternette birçok farklı görüş bulunuyor...
İkinci sorum ise,
2. ayında pnömokok, karma aşı, verem ve rota vürüs aynı günde yapılacak. Bu kadar aşının bir günde yapılmasında bir sakınca var mıdır? Çocukta herhangi bir rahatsızlık yaratır mı? Etrafımda, gitmeden yarım saat önce bir kaşık calpol verin diyorlar, siz ne önerirsiniz?
Teşekkürler,
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118101
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2009 Saat 09:55 |
Rotavirus aşısı, pnömokok aşısından daha önemlidir, zira tedavisi yoktur. Mutlaka yaptırın. Saydığınız bütün aşılar aynı günde yapılabilir, bir zararı yoktur. Sizin "karma aşı" dediğiniz aşı zaten 5 aşının toplamı... Eskiden de her aşıdan sonra her çocuğa bir Aspirin verirlerdi, zorla unutturduk, şimdi aynı "ezberci" zihniyet her aşı yapılana Calpol öneriyor, sakın ha... Şimdiki aşılar artık ateş yapmıyor..Bu "ezberci" milleti bunu bile bilmiyor. Eskiden de söylediğimiz bir laf: eski aşılar 10 çocuktan birinde ateş yapardı. 9 çocuğa niye boşuna ilaç verelim, ateşi olursa, olan çocuğa verin. Ayrıca ateşin bir zararı yoktur. Benim "Ateş ve tedavisi" makalemi okuyun...
|
 |
edis13
Katılımcı Üye
Puanlar: 223
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2009 Saat 15:57 |
hocam ben rotavirüsün bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum ve maalesef 18 aylık bebeğime yaptırmadık acaba pnömokok gibi belli bi yaştan sonra tekrar olma şansı var mı yoksa tamamen geçti mi teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2009 Saat 17:06 |
İlerde belki müsade çıkar. Şimdiki teknoloji ile yapılan aşı 3. aydan sonra yapılamıyor.
|
 |
ege esra
Üye
Puanlar: 1
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 01:09 |
Sevgili anneler çocuğunuz hala, çok sevdiğimiz bizim için çok değerli olan doktorumuz Kadir Bey le tanışmadıysa sizin için çok büyük kayıp diyebilirim.Oğlum Ege 14 aylık bugüne kadar hiç bir ilaç ismi öğrenmedik doktorumuz sayesinde.bal ve limon dışında hiçbirşey kullanmadık.10 aya kadar sadece ve sadece anne sütüyle beslendik hala da emiyor.Bizim yediğimiz herşeyden yiyor.Aşı olduktan hiçbir zaman sonra ne bir huzursuzluk ne bir ateş gördük.Size tavsiyem beyninizi hep olumlu düşünmeye yönlendirin.Ben hocam sayesinde anne sütünün faydasını beynime kazıdım.Kim ne derse desin ne zamana kadar emmek isterse emzireceğim.Bağışıklık sistemi anne sütünden dolayı çok güçlendi.Kadir Beye teşekkür etmek için sözcükler bulamıyorum.Her anne nin benim kadar şanslı olmasını gönülden arzu ediyorum.
|
ege esra
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 09:26 |
Çok sağolunda, biraz reklamlara girer diye korkuyorum....  ...
|
 |
sedab
Üye
Puanlar: 43
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2009 Saat 20:06 |
Kadir Bey, bir sorum daha olacaktı. Oğlumun doğum tarihi 25.12.2008, aynı gün hepatitB yapıldı. 2. hepatitB de 26.01.2009 tarihinde yapıldı. Bundan sonra 2. ay aşıları yapılacak. Sağlık ocağında verem aşısı sadece pzt. günleri yapılabildiği için bize tarih olarak 02 mart 2009 tarihini verdiler. Şubat da 28 gün çektiği için sanırım 4 gün kadar ileri kaymış olacak. Bu bir sorun yaratır mı? Aşılarımız gecikmiş olur mu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2009 Saat 10:46 |
Verem aşısı(BCG) DİĞER BÜTÜN AŞILARDAN FARKLI BİR AŞIDIR.Diğer bütün aşılar antikor yani bağışıklık maddeleri yaptığı halde, BCG ve Verem'de antikor yapımı yoktur. Veremde "Hücresel" bağışıklık vardır. Bu sebeple kanda antikor bakılmaz, cilt testi(PPD) yapılır... Bu sebeple , BCG aşısı yapılırken diğer aşılar ile olan zaman aralığının bir önemi yoktur,isterseniz, 3-5 gün sonra bile yapılabilir. Siz diğer aşılarda programınıza uyun, ne zaman isterlerse, BCG yapılabilir. Yanlız bir problem var, genellikle saglık ocağındaki yetkililer bunu bilmezler.
|
 |