Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pişik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpişik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: pişik
    Gönderim Zamanı: 11 Şub 2009 Saat 13:46
merhabalar hocam, oğlumda uzun süredir devam eden pişik var. doktor zincream diye bir krem verdi. sabah akşam onu sürüyoruz birde eczaneden organik bir pişik kremi aldım onu kullanıyorum ama hiçbir işe yaramadı hala kızarık ve popo kısmında ufak ufak yaralar var. sizce ne kullanmalıyım? bir de daha öncede dediğim gibi öksürüğü çok yoğun olmasada devam ediyor. sesi hafif çatallı çıkmaya başladı ne yapabilirim?

çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2009 Saat 16:57
Zink...'e devam edin, günde 2 defa Zin... yerine Ultralan pomat kullanın. Her iki kremi kullanmadan önce, temizliğini yaptıktan sonra "Eau borique %3 solusyon ( eczanede hazırlanacak) ile nemlendirin, 2 günde düzelir.Öksürük için bol serum fiz. ve limonlu bal kullanın, sonuna geldiniz.
Yukarı Dön
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2009 Saat 17:13

Çok teşekkür ederim. iyiki varsınız. birde alt temizliğini unibaby yeni doğan ıslak pamuk mendilleri ile yapıyorum doğru bir uygulama mı? ayrıca annem ısrarla öksürük olunca zeytinyağının içine toz şeker katıp içirmeye çalışıyor iyi geliyormuş diye. ben ne kadar uyarsamda dinlemiyor bir zararı olur mu? (oğlum 8 aylık) bir de çocuğa hergün taze yemek mi hazırlamak gerekir? et tavuk yemekleri en fazla kaç gün bekletilip verilebilir? son bir soru bursa'da önerebileceğiniz bir çocuk doktoru var mı?  tekrar sağolun varolun...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 09:13
Annenizin metodlarını bilmiyorum, yemeklerin bekletilmesi, bekletme şartlarına ve ortam sıcaklığına göre değişir. Dr. Halil Gümüş'ü öneririm.
Yukarı Dön
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 09:47
günaydın hocam
mesela bugün yaptığımız yemeği dolaba koyup yarın ısıtıp tekrar verebilirmiyiz. yoksa hergün taze mi pişirmeliyiz?
birde gripten dolayı 5 gündür çocuğumun gözlerinden sarı sarı yapışkan çapak tarzında şeyler akıyor. bu sabah o çapaklar iyice sertleşmiş ve gözü açılmadı. bunları nasıl temizleyebilirim ve geçmesi için yapılacak birşey var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 10:20
En ideali taze hazırlamaktır, ama iyi koşullarda muhafaza edilen bir gıdayıda verebilirsiniz.Yüzünü ilık su ve sabun ile yıkayın, o çapakların kaybolduğunu göreceksiniz. Ayrıca, "Tobr..ed"  göz damlasını günde 4x1 damla her iki göze damlatın. Damlatırken, gözünü zorla açmaya çalışmayın, kapalı göze, göz pınarına damlayı koyun, çocuk gözünü açınca ilaç içine girer. 2 günde iyileşme olursa, tedaviyi 4 güne tamamlayın, geçmemişse göz doktoruna gidin.
Yukarı Dön
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 10:29
Kadir bey gerçekten harikasınız. ben çocuğuma daha önce de 1 kez bu damladan kullanmıştım ama damlayı damlatmak tam bir işkenceydi çocuğun gözünü zorla açmaya çalışıyordum ben açmaya çalıştıkça o daha çok sıkıyordu ve ağlamaktan mahfoluyordu. sayenizde benim için çok faydalı olabilecek birşey öğrendim. çok sağolun.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 15:33
İlk suali atlamışım, alt temizliği için hazır ıslak mendillerin bir zararı yoktur. Bunlar kolonyalı mendil değildir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.