Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ek gıda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumek gıda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: ek gıda
    Gönderim Zamanı: 25 Mar 2009 Saat 20:38
merhabalar dr bey,
bebeğime neler pişirebilirim diye bakarken nette 7 aylık bebek yemeklerine soğan ,sarımsak mercimek gibi şeyler konulduğunu gördüm doğrumudur? zararı olur mu? ben daha basit sebze yemekleri yapıyorum içerisine artık kıyma koyabilir miyiz?tavuk balık bunları ne zaman nasıl verebiliriz? tesekkürler........
Yukarı Dön
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2009 Saat 20:59
dr bey birde balıklar hakkında merak ettiğim seyler var.drların bebekler için dil balığını önerdiği,mezgit balığının bebişler için iyi olduğu yazılıyor bazı siteler de tabi ben yine sizin görüşünüzü merak ediyorum.sonra dil balığı ve derin sularda yasayan balıkların deniz kirliliği nedeniyle artık önerilmediği ve içerisinde civa olan mı fazla lanm ı balıklar önerilmiyormus sanırım bu konuya açıklık getirirseniz sevinirim.arkadasımın bebeği dardanel ton balıklarını çok seviyor ton balığında civa var diye biliyorum yanlış değilse bu sebeble ve ayrıca konserve gibi olduğu için dardanel ton şeklinde hazır balıklar sakıncalımıdır?? ilginize tesekkürler sayenizde bilinçleniyoruz ..bir anne değişir .. ve....bir anne değişir bir çocuk değişir...bir çocuk değişir...TSmileürkiye değişirr
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2009 Saat 10:21
6. aydan itibaren, çocuklar evde pişen her türlü kıymalı sebzeleri yiyebilirler. Yeterki ,çocuk sevsin... Balığın her türlüsünü verebilirsiniz. Gelelim derin su balıkları ve "civa " meselesine... Türkiye ne zamandan beri Japonya kadar sanayileştide sularında zehirleme olacak kadar civa bulunuyor??? Hiç korkmayın, donmuşları bile verebilirsiniz. Gelelim işleri karıştıran ve zorlaştıran felaket tellallarına. Dikkat edin, 6. aydan sonra bebeklerin aşıları bitiyor ve bebekler, 1 yaşına kadar pek doktora gitmiyorlar... Bu hastaları her ay nasıl muayenehaneye çekebilirsiniz??? Sebze çorbaları ile!!!
Sebze çorbaları, Amerikalı doktorlar tarafından, Amerikalı anneler için icat edilmiştir, zira bu annelerde yemek pişirme kültürü yoktur... Sebze çorbaları ile bebeğin sebze ihtiyacı karşılanır. Bizim memelekette ihtiyaç yoktur, zira bizim annelerin hepsi gayet güzel yemekler yapabilirler. Bu bizim doktorların işine gelmez, ve kafalar sebze çorbaları ile karıştırılır, doktora muhatciyet arttırılır. Çok duymuş veya duyacaksınızdır, "-öbür ay mutlaka gelin, maydanoz başlayacağız-"   aman nekadar mühim!!! YERSENİZ...
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2009 Saat 10:45
hocam bende birşey sorayım..bebeklerimiz evde yapılan her türlü yemekten yiyebilir diyorsunuz ama bize söylenen tuz ve baharat kesinlikle kullanılmaması yönünde kendimiz için pişirdiğimiz yemeklere soğan tuz baharat katıyoruz bunların bebeğimize zararı varmıdır..tuz baharat soğan vb şeyler ne zaman başlanabilir??? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2009 Saat 10:51
6. aydan sonra çocuk sevdi ise verebilirsiniz. Yasak ilk 6 ay... Çocukların tad alma duyusu bizden çok farklıdır, sizin farkedemediğiniz tuz ve baharatı fark ederler, severlerse yiyebilirler. Maksat sizin kafanızı "sebze çorbaları" ile karıştırıp, 6. aydan sonrada doktora gitmeye mecbur hale getirilmeniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.