Kadir Bey merhaba.Çok özür dilerim öksürük hakkında söylediğiniz bir şey dikkatimi çekti.""Öksürüğü keserseniz başınız büyük belaya girer"" demişsiniz.Nedenini merak ettim.Benim 15 aylık ikiz kızlarımda da uzun zamandır devam eden öksürük var.Dr'umuz burun tıkanıklığına bağlı geniz akıntısından kaynaklandığını söylemişti.Bir tanesinde çok önceden başlamıştı öksürük ve akabinde kulak iltihabı olmuş antibiyotik başladık.Diğerinde ise sonradan başladı.Önce mukotik şurup kullandık.Sonra Bricanyl şurup kullandık.Geçmeyince ikisine tekrar mukotik şurup kullanmaya başladık.Bu arada son günlerde mutlaka burun spreyi 2-3 saatte bir, ardından günde 2 kere burun damlası veriyorum.Ama hala diğer kızımda geçmeyen öksürük var.Özelikle geceleri başlıyor yaklaşık 5 dakika sürüyor öksürük ve en sonunda kusmayla rahatlıyor.Yattıkları odada soğuk buhar çalıştırmaya başladım.Rahatlasınlar diye pekmez veriyorum öksürük başladığı zaman.Bugün dr'umuza alerjik olup olmadığını sordum.Yani antihistaminik bir şeyler kullanıp kullanamayacağımı.Zyrtec damla önerdi.Bir 10 gün deneyelim dedi.Geçmezse daha güçlü şeyler deneriz dedi.Ama siz öksürüğü kesmeyelim deyince korktum.Bir zararı olurmu acaba diye.Düşüncelerinizi merak ediyorum.Teşekkür ederim.