Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gaz ilaçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgaz ilaçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: gaz ilaçları
    Gönderim Zamanı: 02 Nis 2009 Saat 09:11
Günaydın Kadir Bey, dün akşam haberlerde bebeklerde gaz için kullanılan ilaçların kolon ve bağırsak kanseri riskini arttırdığı ile ilgili bir haber vardı. İzleyince inanılmaz gerildim. Benim bebeğimde çok gaz sıkıntısı geçen bir çocuktu. ve biz de doktorumuzun tavsiyesi ile 14. günden itibaren babuline isimli bir bitkisel şurup kullandık. Hatta bir dönem günde 3 defa 1 tatlı kaşığı verdiğimiz oldu. sonuç olarak çok sıkışmadıkça kullanmamaya çalıştım ama toplamda 2 şişe bitirmişizdir. şimdi oğlumun kabızlık ve hazımsızlık şikayetleri oluyor ve şu anda 10 aylık. beni de ister istemez bir endişe aldı bu şurup hakkında bir bilginiz var mı? ya da bu ilaçlar hakikaten kanser riskini arttırır mı sizce? ve bunlar madem bu kadar zararlı sağlık bakanlığı bunların satışına neden izin veriyor ve doktorlarda bu ilaçları neden reçete ediyor?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2009 Saat 12:45
Ne asistanlığım sırasındai nede 1982'den beri özel doktorluğum süresince hiçbir hastama "gaz ilacı" diye bir ilacı vermedim..Benim bebek gazı ile ilgili makalemi okuyun. Ne ilacı olursa olsun, vücudun savunmasına veya tepkisine karşı verilen bütün ilaçlar zararlıdır. Siz öksürük keserseniz, ishali durdurursanız, ateşi düşürürseniz, hep zararlı çıkacaksınız.Sizde zararlı bir durum oluşmuşmudur, onu bilemem, umarım olmamıştır.  Yapacağınız iş, mümkün olabildiğince ilaçlardan uzak durmanız.
Yukarı Dön
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2009 Saat 14:37
Kadir bey doktor bana ilaç değil bitkisel bir şurup herhangi bir yan etkisi yok dediği için kullandım
bizde zararlı bir durum olup olmadığını nasıl anlayabilirim peki ?

ilacın içeriği şöyle;

COMPOSITION

Each 5 ml.contains:

Sajikhar (Sodium Bicarbonate I.P.) 

45 mg

Suwa Tel (Dill Oil I.P.66).

0.00075 ml

Variyel Tel (Aniseed Oil I.P.66)

0.000375 ml

jira tel (Caraway Oil I.P.66)

0.000375 ml

Pudina sat (Menthol I.P.)

0.5 mg

Aqueous Sugar Base

q.s.

Yukarı Dön
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2009 Saat 15:46
ben de kullandım:( dunkı haberlerı ben de seyrettım. ama bu gazı gidermeye yonelık ılac değil ki. bitkısel ve gaz cıkarmasında zorlandıgında gaz cıkarmasına yardımcı olacak bı damla. Yani var olan bı seyı gıdermeye degil,ona yardımcı olabilmek adına verılen seyler:( onların hepsı zararlı mı?zinco damla tamamen bıtkısel dıye onu verdım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2009 Saat 19:05
Bitkisel lafına ne çabuk kanıyorsunuz?? Afyon'da, Esrar'da ve Marihuana'da bitki, hemde hiç katıksız.Yan etkisi olmayan ilaç yoktur. Siz ne derlerse desinler, ilaçlardan uzak durun, mecbur olduğunuzda, sadece gerektiği kadar kullanın. Bebek gazı içinde, benim gaz çıkarmak il ilgili videomu seyredin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.