Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uçuk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuçuk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bartus-n Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Konu: uçuk
    Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 13:55
merhabalar Kadir Bey. oğlum 7 aylık. dün öğleden sonra dudağının üstünde bir kızarıklık farkettim. bugün o kızarıklığın üzerinde küçük bir kabarcık oluştu. uçuk gibi görünüyor. dedesininde birkaçgün önce dudağında uçuk problemi oldu. şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. uçuk bir kere çıktımı sonra sık sık tekrarladığını duydum. ne önerirsiniz.
birde oğlum ek gıdalara başladığından beri süt içmek istemiyor 300ml'yi zor içiriyorum, su hiç içiremiyorum. (gelişimi iyi 9kilo 73 cm), anne sütü almıyor. sabah 7de süt(mama), 10da kahvaltı, 2de sebze çorbası, 5te yoğurt+meyve, 8de pirinç unlu mama ve gece 12de tekrar süt veriyorum. ama içmek istemiyor.
önerileriniz için şimdiden çok çok teşekkür ederim.

Düzenleyen bartus-n - 05 Nis 2009 Saat 16:12
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 19:54
Uçuk hayat boyu sadece bir defa alınan bir virustur. Bir defa girdikten sonra, hiç çıkmaz, bekler, vücut zayıf düştüğünde aktif hale gelir ve rahatsızlığını yapar. Eğer uçuk ise, "Zovirax" uçuk kremini uyanık olduğu saatlerde, 4 saatte bir uçuk üzerine sürün.Su yerine süt içebilir. teklif var, ısrar yok.
Yukarı Dön
bartus-n Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 22:22
teşekkür ederim Kadir Bey, dediğiniz gibi hemen Zoviraks krem aldım kullanmaya başladık. üst dudağındaki tipik uçuk gibi görünüyor.
birde alt dudağının 1-2 cm altında benzer birşey çıktı. orayada sürsemmi, orada uçuk olurmu ki?
çok teşekkür ederim...
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 23:41
kadir bey iyi günler
uçuk topiği açılmışken aklıma daha önceden takılan konuyu danışmak istedim.
bundan 3-4 ay önce şimdi 16 aylık olan oğlumun üst dudağında önce kızaran sonra yarım saat içinde kabaran belirtiyi uçuğa benzeterek dr a götürdüm.dr umuz da herpes-uçuk teşhisi ile dediğiniz merhemi kullanmamızı istedi.merhemi almama o akşam ve sonraki gün fırsat olmadı.iki günün sonunda merhem kullanmadan uçuktan eser kalmamıştı.

merak ettiğim konu bir uçuk iki-üç gün gibi kısa bir sürede tamamen yok olabilir mi?yoksa oğlumda ki uçuk değil miydi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 09:22
( bartus-n)Şüphelendiğinizde sürün,
(meryem)  muhtemelen uçuk değildi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.