Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demir ilaveli besinler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemir ilaveli besinler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Konu: demir ilaveli besinler
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 13:21
merhaba Kadir Bey.. bebek mamalarına karşı olduğunuzu biliyoruz artık yazılarınızdan.. ancak benim sormak istediğim demir ilaveli süt (çocuk sütü) ve tahıl gevrekleri. benim oğlum normal sütü de içiyor ancak tadı güzel olan bu çocuk sütlerini de çok seviyor. günde en fazla bir bardak diğer kutu sütün haricinde bundan da veriyorum.. ayrıca bazen kahvaltılarda değişiklik olsun diye Nes..ik gibi gevreklerden de veriyorum sütle karıştırıp. hergün aynı şeylerden sıkıldığı için çok seviyor bunu.. size sorum acaba bunların içinde vit. ve mineral özellikle de demir ilavesi olması sorun yaratıyor mu.. cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Düzenleyen burcu - 26 Şub 2009 Saat 13:23
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 16:19
Et alabilen ve yiyebilenler için şart değil, Mali imkanı kısıtlı olanlar için lüks.Geri kalan aileler isterlerse kullanabilir.
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 16:31

Kadir Bey

Demir ilavesi ile ilgili geçen aylarda 10 yıllık bi araştırma sonuçları yayınlanmıştı,sadece demir ilacı değil demir takviyeli mamalar ve gıdalar için de IQ seviyesini azalttığı söylendi,sizin fikriniz nedir bu konuda?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 09:22
O yazıyı biliyorum, o bir ön çalışma, başka kaynaklardanda desteklenmesini bekliyorum. Eğer aynı sonuç, bir kaç araştırmacı tarafından da desteklenirse, o zaman bir değeri olur. Şimdilik beklemedeyim. Bunlar hep memleketimizde nasıl sorumsuzca işler yapıldığının en büyük işaretidir.
Yukarı Dön
annesinin_oglu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 13:22

merhaba...

yazıyı okuyunca birden irkildim doğrusu,çünki benim 5.5 aylık oğluma demir takviyesi için damla verildi ve oğlum bunu almamakta ısrarlı,inatla kusmaya devam ediyor

sevgili dr. kadir tuğcu ve bilgeakgun bu yazıyı nerden bulabilirim?gelişmiş aramada bulamadım.yardımcı olursanız bende okumak isterim

Düzenleyen annesinin_oglu - 06 Nis 2009 Saat 13:25
Sana Bakmak Suya Bakmaktır,Suya Bakmak ALAH'a İnanmaktır!...
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 13:35
http://arsiv.sabah.com.tr/2008/05/29/haber,D401A65469674B36BDD740B46603E83E.html
bu yazı gazetelerde yayınlandı,bu linkten okuyabilirsiniz.
Yukarı Dön
DİLEK08 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 13:59
hocam merhaba yazıyı şimdi okudum ve içime kurt düştü.ben ferro sanol'u 1 ay kadar kullanmıştım sonra vermedim.geçen ay kan tahlili yaptırdık demir düşük çıktı doktorum ferrum verdi.günde 1 çay kaşığı veriyorum.iki ay kullan dedi 1 ay oldu.?bu arada iştahsız bir bebekti doktor kansızlığı düzelince iştahı da açılacaktır demişti.1 haftadır biraz daha iyi besleniyor.az yiyor ama önceden farklı şeyleri hemen ağzından atardı.şimdi yiyor bende doktor haklı diye düşündüm ve kullanmaya devam ediyordum.şimdi  ne yapmalıyım.devam edeyimmi?tavsiyenizi bekliyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 17:57
İlaçların kutularında yazan, bir "çay kaşığı" , batılı ülkelerin çay kaşığı olup, 5ml.'ye tekabül eder. Sizin kullandığınız çay kaşığı,1ml dir ve hiç bir etki yaratmaz..İsterseniz hemen bir şurup şişesinin üzerindeki "pozolojiyi" okuyun, çay kaşığı lafı yanında 5ml. ibaresini göreceksiniz. Herhalde Anadolu doktorları, çok ilaç isteyen hastalarda bu şekilde düşük dozlarda ilaç vererek arayı buluyorlar. Malum, bizim halkımız ilaç vermeyen doktoru sevmez...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.