Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KAN TAHLİLİ SONUÇLARINI YORUMLARMISINIZ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKAN TAHLİLİ SONUÇLARINI YORUMLARMISINIZ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hozel41 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Konu: KAN TAHLİLİ SONUÇLARINI YORUMLARMISINIZ?
    Gönderim Zamanı: 13 May 2009 Saat 13:57

Merhabalar.

20 aylık kızımın kan tahlili aşağıdaki gibi

WBC               9.50
RBC                 4.37
HGB               11.9
HCT              L 34.4
MCV              L 78.7
MCH                 27.2
MCHC              34.6
RDW-SD           38.8
PLT                   355
LENFOSİT     H 72.2
ARA HÜCRELER   6.3
GRAN            L 21.5
LENFOSİT     H 6.90
ARA HÜCRELER 0.60
PARÇALI           2.00
PDW                10.2
MPV                   8.8
P-LCR                14.9

DEMİR               138.21

Doktor daha önce astım teşhisi koydu ve Singular denilen bir tozu sürekli kullanmamızı önerdi. Yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2009 Saat 21:35
Sizin çocuk "Gripal" enfeksiyon geçiriyor. Antibiyotik verirseniz, daha kötü olacaktır. Bir kansızlığı yok.
20aylık çocukta "astım" çok iddialı bir teşhis. Eğer öksürük kesici veya soğuk algınlığı ilacı diye satılan ilaçlardan birini dahi verdi iseniz, bu tablo oluşur. Eğer bu tür ilaçları veriyorsanız, kesin ve Singular'ın içini okuyun.
Yukarı Dön
hozel41 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 09:07
Aslında çocuğumuzda gözle görülen hiç bir şikayet yok. Sadece dediğim gibi daha önce astım başlangıcı diye singular vermişti. İlacı sürekli kullanmak lazımmış. ama biz bir ay anladık. ve 1 aydır vermiyoruz. Ama kızımızda öksürük falan yok. Kontrole götürelim dedik. İlacı kullanmadığımızı söylediğimiz zaman bize ne yaptınız siz. Tedaviyi başladığımız yere getirdiniz. Ne büyük kötülük yaptınız falan dedi. Herşeye baştan başlıyacağız kabul ediyormusunuz dedi. Bizde tamam dedik. onun üzerine bu tahlilleri istedi. Bununla beraber IEG ve ECP tahlilleride istedi ama onlar henüz çıkmadı. bende gerçekten çokmu kötü durumda diye merak ettim. Hiçbir ilaç kullanmıyoruz şimdi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 11:28
"Başlangıç"  lafı 2009'un modası bir laf.. Yeni icat ettiler. Sahtekarlığın kamufle edilme yöntemi. Eğer siz başkabir yerde çocuğunuzda Astım olmadığını ispatlarsanız. "-Biz astım var demedik, başlangıcı var dedik-" deyip, işin içinden sıyrılabilmenin kılıfı. Siz hiçbir ilaç kullanmayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.